Zanzibar – reisinformatie

Voorbereiding

Zanzibar reisinformatie voor uw boeking bij REEF & BEACH RESORT of PARADISE BEACH RESORT:

 • De vlucht vanuit Europa naar Zanzibar duurt ongeveer 10 uur. Er zijn meerdere maatschappijen met een goede verbinding naar Zanzibar, denk aan TUI Fly, KLM, Condor, Ethiopean airlines, Qatar air, Oman air, Emirates, Fly Dubai en vele andere. Kijk voor scherpe aanbiedingen op booking sites zoals www.skyscanner.nl cheaptickets.nl of www.tix.nl. U kunt ook kiezen voor een pakket met vlucht, transfer en accommodatie via www.tui.nl. Tui is een exclusieve partner voor onze resorts en wij werken al jaren met hen samen.
 • Zorg voor een passende reisverzekering, je gaat een verre reis maken, naar een veelal onbekend land.
 • Volgens de overheid is er in Tanzania geen gele koorts aanwezig. Als u rechtstreeks reist vanuit Europa zal niet gevraagd worden naar een inenting tegen gele koorts. Kom je uit een land waar gele koorts is, wordt er gecontroleerd. Als u geen vaccinatie tegen gele koorts hebt, wordt die ter plekke bij aankomst gezet (25$).
 • Volgens de overheid komt er geen malaria voor op Zanzibar. Wij adviseren u hierin uw eigen keuze te maken, de overheid controleert er niet op. In beide resorts zijn geen of heel weinig muggen, typisch voor het zuidoostelijke deel van Zanzibar. In andere delen van het eiland komen wel muggen voor. Neem deet of andere muggen werende middelen mee. Voor de zekerheid zijn alle bedden in Reef & Beach resort & Paradise Beach resort voorzien van muskietennetten.
 • Bij aankomst op Zanzibar kunt u heel eenvoudig en snel een visum kopen. U vult een formulier in  en betaalt 50$ contant of met credit card. Uw paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn bij terugkomst in Nederland.
 • In de zomer is het tijdverschil met Nederland 1 uur, in de winter 2 uur.
 • De lokale munt is de Tanzaniaanse shilling. Het grootste biljet is 10.000 tsh en is ongeveer 5 euro waard. U kunt in het resort tegen een normale koers euro’s en dollars wisselen. Excursies, taxi’s en andere aankopen kun je echter ook betalen met dollars. Pinnen of met uw credit card geld opnemen kan alleen in Stone Town, zorg dat uw pinpas voor wereldwijd gebruik is geactiveerd. In het hotel kunt u met credit card betalen, wij berekenen een commissie voor de kosten.
 • Als u via een touroperator boekt, zorgen zij meestal voor vervoer vanaf de luchthaven naar het resort. Het resort heeft ook een eigen taxiservice die 24 uur beschikbaar is. Indien u uw aankomst- en vertrektijd doorgeeft, zullen wij een taxi voor u regelen. Voor taxireserveringen: booking@hotelzanzibar.com
 • Reef & Beach resort is vanaf de luchthaven of de veerbootterminal ongeveer een uur rijden. De wegen ernaartoe zijn goed geasfalteerd. Reef & Beach resort ligt aan de zuidoostkust van Zanzibar. U herkent de ingang aan een 2 meter hoge dolfijn en een uithangbord met de naam Reef & Beach resort.
 • Paradise Beach resort is gelegen in het midden, aan de oostkant van Zanzibar, tussen Chwaka en Uroa. Het dorpje Marumbi is ongeveer een half uur rijden vanaf de luchthaven of de veerbootterminal. Ook Paradise Beach resort is bereikbaar via een goede asfaltweg.
 • De receptie van Reef & Beach Resort is dagelijks geopend van 06.00 tot 22.00 uur. De receptie van Paradise Beach Resort is 24 uur per dag geopend, behalve op zondagnacht. Indien u buiten deze uren aankomt, wordt u door onze nachtbeveiliging verwelkomd. Bij de receptie kunt u de formaliteiten regelen, een strandhanddoek lenen, een kluisje huren, een wifi internet code krijgen etc. Het wifi netwerk is door vrijwel het hele resort bruikbaar en is redelijk snel.
 • Het resort heeft een dagelijkse service waar u met al uw vragen, opmerkingen etc. terecht kunt. Onze medewerkers spreken vele talen en staan altijd tot uw beschikking.
 • Er worden elke dag verschillende activiteiten georganiseerd, van beach volleybal tot avondshows. Een programma met activiteiten vindt u bij de receptie. Eén keer per week is er een gratis Village tour, ook deze informatie vindt u bij de receptie.
 • U kunt in het resort bij het excursie buro excursies en safari’s naar de Selous (laten) regelen, auto, fiets of scooter huren, een taxi boeken, uitstapjes (laten) organiseren. Het is fantastisch om het eiland te verkennen. Voor de huur van auto of scooter heb je een speciaal, Zanzibar rijbewijs nodig. Dit is bij de excursiedesk verkrijgbaar voor 15$.
 • Voor het Reef & Beach resort ligt een koraalrif. Bij laag water is het te voet bereikbaar, bij hoog water per bootje. Daar zijn diverse plekken waar prima gesnorkeld kan worden. Neem wel je eigen snorkelmateriaal mee. Tegen een kleine vergoeding worden er zeiltochtjes in een traditionele dhow georganiseerd, o.a. ook naar het koraalrif.
 • In de omgeving zijn diverse mooie duikspots. Het resort werkt samen met een PADI duikcentrum. Een aantal personeelsleden van het resort zijn fervente duikliefhebbers en zij kunnen je er alles over vertellen.
 • In beide resorts is een massage- en wellness salon, voor de eerste benodigdheden en souvenirs kunt u terecht in een boutique.
 • Reef & Beach resort heeft 44 kamers en 1 villa, is gezellig en romantisch opgezet. Alle kamers hebben 100% zeezicht, met uitzondering van 4 garden view bungalows die beperkt zeezicht hebben. Het resort is in 2007 gebouwd en in 2015 gerenoveerd. De kwalificatie is volgens internationale normen 3*.
 • Het Paradise Beach resort heeft 75 kamers, 2 familiekamers en 2 vrijstaande bungalows. Ook dit resort is gezellig en romantisch in Afrikaanse stijl opgezet. Het resort is compleet herbouwd in 2015. De kwalificatie is volgens internationale normen 4*.
 • Beide resort liggen pal aan de Indische oceaan. Je kunt hier prima zwemmen (bij hoogwater), er zijn geen vreemde of gevaarlijke vissen. Neem voor de zekerheid waterschoenen mee, je kunt een verdwaalde zee-egel tegenkomen. Beide resorts hebben een privéstrand dat ruim genoeg is voor alle gasten. Bij laag water kun je kilometers ver over het strand lopen of bijna naar het koraalrif. Het zeewater is helderblauw en zeegras is er niet of nauwelijks. De temperatuur van het zeewater is rond de 27 graden Celsius. Het hoogteverschil tussen eb en vloed is ongeveer 2 meter.
 • Op Zanzibar kun je genieten van prachtige natuur, rust en een gastvrije en vriendelijke bevolking. Er worden dagelijks excursies georganiseerd die direct in het resort geboekt kunnen worden. U kunt Zanzibar ook prima zelf verkennen met een huurauto of scooter. Hiervoor dien je te beschikken over een internationaal rijbewijs en een speciaal Zanzibar rijbwijs, bij de receptie verkrijgbaar voor $ 15,-. Als u dat niet hebt, kan er een tijdelijk certificaat worden afgegeven. Ook kitesurfen, duiken en fietsen zijn populair en kunnen direct in het resort geboekt worden. In de omgeving zijn voldoende activiteiten te vinden.
 • Een safari is uniek, mooi maar vooral onvergetelijk. Wij hebben ons eigen Africa Safari camp in het wild-en natuurreservaat de Selous. De Selous ligt op het vasteland van Tanzania en is het grootste reservaat in Afrika. Het is uniek door zijn flora en fauna. U zult er de tijd van je leven hebben. Vanuit het resort worden vrijwel dagelijks safari’s georganiseerd.
 • In beide resorts zijn een restaurant met bar, een zwembad met bar en een jettybar aanwezig. De jettybar is gelegen op een houten vlonder die gebouwd is in de Indische oceaan. Je kunt er heerlijk loungen en genieten van de zonsondergang. Voor de maaltijden wordt in het restaurant een buffet opgesteld, maar ook à la carte eten is mogelijk. Als u all inclusive boekt, zijn alle maaltijden en frisdrank, bier en wijn inclusief: lekker makkelijk en voor een vaste prijs. Indien u het niet vooraf heeft geboekt, kunt u bij aankomst in beide resorts alsnog ‘All inclusive’* boeken. Het eten is altijd dagvers, gevarieerd en er is voor elk wat wils. Laat onze chef je speciale wensen weten zoals glutenvrij, vegetarisch of andere varianten.
  * All inclusive = 3x maaltijden per dag, frisdranken en lokale alcoholische dranken zoals lokaal bier en gin, snacks, huis wijn en een selectie vruchtensapjes en cocktails (tot 22.00 uur ’s avonds).
 • Het klimaat op Zanzibar is misschien wel het beste ter wereld. Het is nooit te koud of te warm. Tussen zomer en winter zit maar 5 graden verschil en het regent bijna nooit. Tijdens het “regenseizoen” (april-eind mei) kan het af en toe regenen maar de temperatuur blijft  aangenaam en prima om vakantie te vieren. Internet geeft vaak regen of slecht weer aan maar in werkelijkheid is de hoeveelheid regen aan de kust minimaal in tegenstelling tot het binnenland. Zeker in het zuiden is er zeer weinig regen. Mocht het een keer toch regenen dan is dat van korte duur. De dagtemperatuur ligt rond de 30 graden, ’s nachts rond de 25. De combinatie veel zon, weinig regen en een lekkere wind maakt Zanzibar tot een aangename vakantiebestemming. Omdat Zanzibar een subtropisch klimaat heeft, is de luchtvochtigheid aangenaam. De grond bestaat uit koraalrots dat zeer goed de weinige regen vasthoudt en planten en bomen lange tijd van water kan voorzien. Daardoor is het landschap van Zanzibar zo groen.
 • Zanzibar is veilig, rustig en stabiel. Beide resorts hebben Maasai bewakers in dienst die een oogje in het zeil houden. Omdat Zanzibar een (relatief) klein eiland is en de politie daadkrachtig optreedt, kun je met een veilig gevoel, rustig en ongestoord over de stranden of op straat lopen. Uiteraard is het verstandig je i-pad of zonnebril niet ergens onbeheerd te laten liggen.
 • Op Zanzibar zijn er diverse privéklinieken met een goede service. Het is niet wat u gewend bent van Europa maar de aanwezige kennis is goed. In Dar es Salaam zijn moderne ziekenhuizen.
 • De bewoners van Zanzibar zijn oprecht vriendelijk en niet opdringerig. Verschillende religies en achtergronden leven vreedzaam naast en met elkaar. De moslimbevolking is in de meerderheid en stelt het bijzonder op prijs dat vrouwelijke toeristen in het openbaar hun kleding hierop aanpassen. Dit betekent de schouders bedekt en een broek of rok tot minimaal op de knie. Op de stranden is badkleding prima, alleen topless wordt niet gewaardeerd. In het algemeen is Zanzibar heel relaxed, gematigd, gemixt en rustig.
 • Het is niet verplicht of noodzakelijk om een fooi te geven, maar dit wordt door de werknemers uiteraard wel zeer gewaardeerd. Bij de receptie hangt een TIP BOX, het geld wordt volledig verdeeld onder de lokale werknemers.
 • Reef & Beach en Paradise Beach resort geven financiële ondersteuning aan verschillende projecten in de nabij gelegen dorpjes en verschaffen werkgelegenheid aan de lokale bevolking. Er is echter een tekort aan alles. Wij zeggen: Afrika hier is mooi, de mensen zijn vrolijk, hebben te eten maar de werkloosheid is enorm en aan simpele dingen is een groot tekort. Als je iets wilt meenemen van huis denk dan vooral aan de kinderen: pennen, schriften, speelgoed en kleding zijn van harte welkom. Ons personeel kan met je meegaan naar een project of dorpje om je spullen persoonlijk uit te delen aan de kinderen, dan weet je zeker dat ze op de plek van bestemming komen.  Bovendien kun je dan met eigen ogen zien hoe blij de kinderen ermee zijn.

 

 

safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar