17-daagse Familie Safari v.a. € 2395,- p.p.

van Dar es Salaam naar de Ngorongoro Crater en 6 dagen nagenieten op tropisch Zanzibar

Beleef met Africa Safari Camps een 11-daagse familie safari rondreis door maar liefst 5 indrukwekkende en verschillende natuur- en wildparken van Tanzania en sluit deze af met een 6-daagse strandvakantie in een comfortabel Beach resort met zwembad op het exotische eiland Zanzibar.

familie safari

Africa Safari Camps

Saadani & Mkomazi

We starten de safari rondreis met een game drive door het Saadani National Park, waar je de wilde dieren zelfs op het strand kunt zien lopen, omdat Saadani, als enige park van Tanzania grenst aan zee. Een aanrader is om deel te nemen aan de bootsafari over de Wami rivier vol nijlpaarden en krokodillen. We vervolgen de safari rondreis Tanzania naar Mkomazi, een park dat grenst aan kenia en waar we een spannende wandelsafari gaan maken onder begeleiding van een gewapende ranger.

Tarangire & Lake Manyara

In Moshi maken we een mooie wandeling naar een waterval en koffieplantage en via Arusha komen we aan in Mto wa Mbu in hartje Maasai land, dat wordt omringd door diverse bekende wildreservaten en onze uitvalsbasis voor de komende dagen. Hier verblijven we op het nieuwe prachtige gelegen Africa Safari Glamping Camp met uitzicht op het Lake Manyara en vlakbij het ‘Maasai’ dorp Mto wa Mbu. Vanuit ons basis Africa Glamping Camp maken we game drives met onze safari jeep door het Tarangire National Park, met grote concentraties olifanten en reusachtige Baobab bomen, die dit park versieren en Lake Manyara, met een prachtig meer dat roze kleurt dankzij de aanwezigheid van duizenden flamingo’s.

Ngorongoro Crater

Als absoluut hoogtepunt gaan we een gamedrive maken in de wereldberoemde Ngorongoro Crater, waar op een oppervlakte van 260 km² heel veel wilde dieren leven, waaronder de Big 5, inclusief de zwarte neushoorn.

Na al deze safari avonturen vliegen we naar het exotische eiland Zanzibar waar we in het fraai gelegen Reef & Beach resort 6 dagen gaan (na)genieten van zon, zee, strand, zee, heerlijk eten en diverse leuke excursies. 

Africa Safari Camps

Zanzibar vakantie paradijs

Zanzibar is een prachtig tropisch vakantie eiland aan de oostkust van Tanzania. Op dit grootste eiland
in de Indische oceaan, ervaar je het ware bounty gevoel. Heerlijk zonnebaden, wandelen over parelwitte
zandstranden, zwemmen in glashelder water, deelnemen aan diverse excursies, genieten van de lekkerste
gerechten en wegdromen bij een ondergaande zon zijn de voornaamste ingrediënten voor een ontspannen
exotische vakantie onder de Afrikaanse zon.

Witte zandstranden, wuivende palmbomen & Stone Town

Zanzibar is niet alleen beroemd dankzij de witte zandstranden met wuivende palmbomen, de in romantische
stijl gebouwde luxe strandresorts en de koraalriffen met fantastische snorkel- en duikmogelijkheden, maar
ook door Stone Town, het oude historische centrum van de hoofdstad van Zanzibar, welke is bedekt onder
Arabische invloeden. Veel toeristen combineren een Safari rondreis op het vaste land van Tanzania graag
met een verblijf op dit exotische ‘kruiden’ eiland.

Reef&Beach resort Zanzibar

Familie Safari - 17 dagen - klik op kaartje

Familie Safari

Route 17-daagse Familie Safari

 • Dag 1: Aankomst Dar es Salaam – Bagamoyo
 • Dag 2: Saadani NP – game drive en optioneel bootsafari Wami rivier
 • Dag 3: Bagamoyo – Same
 • Dag 4: Mkomazi NP – game drive + wandeling met Ranger
 • Dag 5: Same – Moshi (waterval en koffieplantage)
 • Dag 6: Moshi – Mto wa Mbu
 • Dag 7: Mto wa Mbu – Lake Manyara NP
 • Dag 8: Mto wa Mbu – Tarangire NP
 • Dag 9: Mto wa Mbu – Ngorongoro Crater
 • Dag 10: Mto wa Mbu – relaxdag, of Lake Eyasi – bushmen
 • Dag 11: Arusha – vlucht Zanzibar – Reef & Beach Resort
 • Dag 12: Zanzibar – Reef & Beach Resort
 • Dag 13: Zanzibar – Reef & Beach Resort
 • Dag 14: Zanzibar – Reef & Beach Resort
 • Dag 15: Zanzibar – Reef & Beach Resort
 • Dag 16: Zanzibar – Reef & Beach Resort
 • Dag 17: Vlucht naar huis

 


 


Africa Safari Camps

Tijdens deze avontuurlijke 17-daagse familie safari rondreis gaan we veel wilde dieren zien in bekende en wereldberoemde natuur- en wildreservaten, cultuur opsnuiven bij de Maasai en de bushmen, lekker eten en nagenieten op het exotische eiland Zanzibar op witte zandstranden en een prachtige groen-blauw gekleurde zee, kortom: een ideale safari & strandvakantie, eventueel samen met andere families…

DAG 1: Aankomst Dar es Salaam – Bagamoyo Beach 

Op de luchthaven van Dar es Salaam wordt u opgewacht door een chauffeur van Africa Safari Camp. Afhankelijk van uw aankomsttijd ‘s gaat u met een safari jeep direct door naar Bagamoyo, waar we verblijven in het leuke Firefly guesthouse met zwembad, in 2-3 persoonskamers met douche en toilet in het oude centrum van Bagamoyo vlakbij de Indische Oceaan. ‘s Middags maken we een wandel excursie door het oude dorp, de kunstmarkt en het museum (entree museum is optioneel).


DAG 2: Saadani – game drive

Na het ontbijt rijden we naar het Saadani National Park, het enige wildpark in Tanzania dat grenst aan de Indische Oceaan. Hier kun je apen of olifanten op het strand zien lopen. We maken een eerste gamedrive en ‘s middags kunnen we optioneel een bootsafari over de Wami rivier maken, vol nijlpaarden, krokodillen en exotische vogels. Kosten: € 65,- volwassene en € 45,- kinderen. Aan het eind van de middag zijn we weer terug op ons resort in Bagamoyo, nog even een duik in het zwembad, de zee, diner en nagenieten. 

 • Saadani-Zebra's

DAG 3: Bagamoyo – Same

Na het ontbijt, bagage en lunchboxen in de jeep en rijden via een mooie route langs de Usembara Mountains naar Same, aan de voet van het Mkomazi National Park, dat grenst aan Kenia. We verblijven hier in het Elephant hotel in comfortabele kamers met douche en toilet. We kunnen voor het diner nog even het dorpje gaan verkennen. 

 • Usembara mountains

DAG 4: Mkomazi National Park – Game drive + wandelsafari

Na het ontbijt is het maar een korte rit, een stukje de bergen in naar het Mkomazi wild- en natuurreservaat. Hier rijden we eerst met onze jeep een stuk het Mkomazi park in en dan gaan we onder begeleiding van een gewapende ranger te voet (ca. 2 uur) verder op zoek naar de wilde dieren. Om de wilde dieren niet te verjagen, zijn we zo stil mogelijk. Zorg dat je schoenen aan doet waar je goed mee kunt wandelen. Kunt u om wat voor reden dan ook niet mee doen aan de wandelsafari, dan kunt u bij de jeep blijven, die centraal in de schaduw staat met een mooi uitzicht over het Mkomazi National Park! Overnachting en diner in Elephant motel.

 • familie safari

Dag 5: Same – Moshi – wandeling naar waterval

Na het ontbijt gaat de bagage weer in of op de jeep en rijden we in een paar uur naar het leuke (berg)plaatsje Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro, de bergreus op 5895 meter de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg van de wereld. Jaarlijks gaan hier duizenden bergwandelaars hier naar de top! Wij gaan iets minder hoog, maar we gaan wel een stukje deze bijzondere berg op. Eerst brengen we onze bagage naar ons hotel (hotel Keys) met zwembad, gebruiken onze lunch en vervolgens rijden we met de jeep een stuk de berg op, totdat we niet meer verder kunnen en vanaf daar maken we een prachtige wandeling door de koffieplantages naar een hoge waterval. Ook bezoeken we een koffieboer, waar we zelf gemaakte koffie kunnen drinken. eenmaal terug kunnen we nog een duik nemen in het zwembad. We verblijven hier in ronde kamers (Afrikaanse stijl) met douche en toilet.


Dag 6: Moshi – Mto wa Mbu

Vandaag rijden we via Arusha naar het Maasai dorp Mto wa Mbu, waar we onze intrek nemen in ons eigen nieuwe Africa Safari Glamping Camp met uitzicht op het Lake Manyara en vlakbij Mto wa Mbu. Dit leuke plaatsje met heel veel kunstenaars met kunstkraampjes midden tussen de bananenplantages en rijstvelden zal onze uitvalsbasis zijn voor diverse game drives door de prachtige en bijzondere natuur- en wildreservaten Tarangire, Lake Manyara en de wereldberoemde Ngorongoro Crater.

 • family safari tanzania

Dag 7: Lake Manyara Africa – game drive – Safari Glamping Camp

Na het ontbijt rijden we naar Lake Manyara, een mooi en bijzonder park dat practisch om de hoek ligt van Mto wa Mbu. Lake Manyara is o.a. beroemd vanwege de roze flamingo’s die met duizenden het meer versieren en leeuwen die hier regelmatig in de bomen zijn te bewonderen, slapend of loerend op een prooi. Er is ook een hippopool met een houten balustrade, waar vanaf we al wandelend de nijlpaarden en diverse exotische vogels kunnen bewonderen. Ook zullen we hier olifanten, zebra’s, buffels en vooral diverse apen, zoals bavianen en black colobus apen kunnen zien. Aan het eind van de dag komen we terug op het Fanaka resort in Mto wa Mbu. Duik in het zwembad, diner en nagenieten.


Dag 8: Tarangire Nationaal Park –  game drive – Africa Safari Glamping Camp

Vandaag wacht ons weer een bijzondere dag, want na het ontbijt rijden we in ca. 1,5 uur naar het Tarangire National Park. Met onze goed uitgeruste jeep met open dak en koele drankjes en lunchboxen gaan we een lange gamedrive maken door dit zeer fraaie ‘Olifanten’ park. Het landschap van Tarangire is gevarieerd en wordt versierd door de typisch Afrikaanse Baobab bomen. Tarangire is een goed bewaard geheim, waar je nog weinig mensen maar heel veel olifanten, zebra’s, waterbokken, wrattenzwijnen, struisvogels en diverse gazellen zult zien en ook vaak leeuwen die regelmatig liggen uit te rusten in de schaduw van een reusachtige Baobab. Einde middag terug op Fanaka resort, duik in het zwembad, koel drankje, eten en nagenieten van alle ervaringen van de dag.

 • familie safari

Dag 9: Ngorongoro Crater – game drive – Africa Safari Glamping Camp

Vandaag rijden we vroeg via Karatu, dwars door een prachtig landschap naar het hoog(s)tepunt van deze familie safari rondreis, de Ngorongoro Crater, ook wel het achtste wereldwonder genoemd! Om de Ngorongoro Crater in te kunnen, moeten we eerst over de Craterrand (2300 meter hoogte), om vervolgens 700 meter af te dalen naar de Craterbodem, waar op een oppervlakte van ca. 260 km², meer dan 30.000 wilde dieren leven, waaronder de zwarte neushoorn, die ook in de Big 5 voorkomt. Voordat we de Crater in dalen kunnen we vanaf het hoogste punt even uit de jeep voor het maken van mooie foto’s.

In de bijzondere Ngorongoro Crater zullen we niet alleen leeuwen, neushoorns, buffels, nijlpaarden, zebra’s, struisvogels, wrattenzwijnen en honderden gnoes van dichtbij kunnen bewonderen, maar zullen we ook het traditionele Maasai volk en hun nederzettingen tegenkomen, die hier tussen de wilde dieren hun vee laten grazen en drinken in het Cratermeer. We kunnen zo’n Maasai nederzetting van heel dichtbij gaan bezichtigen en zien hoe dit volk leeft (aanrader).

Het enige dier wat we hier zeker niet zullen tegenkomen, is de giraffe, want met zijn lange poten kan de giraffe de afdaling niet maken. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan weer terug in ons Africa Safari Glamping Camp. Nog even het zwembad in en daarna lekker eten en met een glas wijn, bier of frisdrank nagenieten en wegdromen in een goed bed.

 • Ngorongoro Crater - afdaling

Dag 10: Mto wa Mbu – relaxdag of Lake Eyasi (bushmen)

Vandaag kunnen we het rustig aandoen, uitslapen, zonnen en zwemmen, een wandeling maken door Mto wa Mbu met zijn vele kunstkraampjes, of we gaan naar het Lake Eyasi, waar de bushmen stammen de Hadzabe en Dakota nog op traditionele wijze leven. Een mooi rit er naartoe door de Afrikaanse wildernis en erg leuk en leerzaam. Kosten: € 95,- per volwassene en € 65,- per kind tot 16 jaar.

 • Tanzania - Lake Eyasi -bushmen

Dag 11: Mto wa Mbu – Arusha – vlucht naar Zanzibar

Vandaag verlaten we Mto wa Mbu en rijden we naar het Arusha vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar, voor een heerlijke strandvakantie. Hier wordt u naar het comfortabele Reef & Beach resort gebracht, waar u de komende 5 nachten zult verblijven in 2-persoonskamers met airco, douche en toilet en op basis van all inclusive.

Dag 12 t/m Dag 16: Zanzibar – Reef en Beach resort ***

Nog 5 volle dagen genieten op Zanzibar, relaxen, zonnen, zwemmen en optioneel deelnemen aan de leukste excursies zoals op Spice Tour (Zanzibar is tenslotte het kruideneiland), Stone Town (cultuur snuiven en shoppen in het labyrint van steegjes), naar Prison Island voor de reuzenschildpadden, zeiltocht op een originele Dhow, zwemmen met dolfijnen, naar het Joozani Forest met de schattige en bijzondere red colobus aapjes, die je bijna kunt aanraken. Zanzibar heeft heel veel meer te bieden dan de witte zandstranden en de heldere azuurblauwe zee.

 • Vlieg en jeepsafari
  Zanzibar - Reef & Beach Resort - Strandbungalow

Dag 17: Transfer dag

Afhankelijk van uw vlucht terug naar huis, transfer naar de ferryhaven van Zanzibar (Stone Town), voor de overtocht met een snelle en moderne ferryboot in ca. 1,5 uur naar Dar es Salaam. Vanaf hier regelt u het laatste stukje zelf; afhankelijk van uw vluchttijd kunt u nog in de omgeving van Dar es Salaam blijven (met een taxi naar Slibway, een leuk haventje met restaurantjes en souvenirwinkels) en daarna neemt u een taxi naar het vliegveld. Zorgt u er wel voor dat u ruim op tijd op het vliegveld bent, vooral overdag is het erg druk met verkeer in Dar es Salaam!

Tip! Wilt u langer blijven op Zanzibar, dan kunt u eenvoudig extra nachten boeken in een van onze strandresorts.

GUESTHOUSE FIREFLY – BAGAMOYO

Guesthouse Firefly ligt in het oude gedeelte van Bagamoyo, ongeveer 60 km ten Noorden van Dar es Salaam. Het is gevestigd in een gerenoveerd hiStorisch pand met veel authentieke onderdelen. Vanuit guesthouse Firefly loop je zo het oude historische centrum in met een leuke kunstmarkt en een vismarkt. Het is een leuke start van de rondreis om hier 2 nachten te verblijven en een stukje Tanzaniaanse cultuur in het hedendaagse Tanzania mee te maken.

Faciliteiten:

Guesthouse Firefly heeft een klein zwembad in de tuin met ligstoelen. Er is een gezellig restaurant waar verse maaltijden worden geserveerd. Ook is er een leuk ingerichte bar en zijn er diverse relaxhoekjes ingericht. Op het strand is een speciaal gedeelte voor de gasten van Firefly. Vanuit Firefly worden diverse excursies georganiseerd zoals snorkelen en fietsen.

Kamers:

De 2- en 3 persoonskamers zijn eenvoudig, maar netjes ingericht met bedden met klamboes en er is een ventilator in iedere kamer. Sommige kamers hebben uitzicht op zee en andere weer op de weelderig begroeide tuin.

 • saadani-mikumi-selous-zanzibar

AFRICA SAFARI GLAMPING CAMP **** – LAKE MANYARA

Ligging:

Dit nieuwe Africa safari (Glamping) Camp, onder Nederlands management, ligt aan de rand van het Lake Manyara, vlakbij het leuke ‘kunstenaars’ dorp en voormalige Maasai dorp Mto Wa Mbu (spreek uit: To-wambu)africa-safari-camp-luxe-safari-tent

Faciliteiten:

Op het terrein ligt een mooi zwembad, waar u aan het eind van een safaridag een verfrissende duik kunt nemen. Verder is er een gezellige bar, lounge en restaurant.

Glamping Safari tenten:

U verblijft in zeer comfortabele ingerichte grote Safari tenten voor 2-4 personen met uitstekende bedden met klamboe, een en-suite badkamer en een veranda met zitjes met uitzicht op het Lake Manyara.Africa-safari-camp-lake-manyara-badkamer

safaris noordelijke parken tanzania

REEF & BEACH RESORT *** – ZANZIBAR
Reef & Beach Resort ligt in het zuidoosten van Zanzibar, pal aan het witte zandstrand en de kristalheldere blauw-groene Indische oceaan met een koraal rif op circa 500 meter uit de kust, waar je prachtig kunt snorkelen.Het hotel wordt gerund door een Nederlands management, die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

 • Zanzibar - Reef & Beach Resort
  Zanzibar - Reef & Beach Resort

Er is een mooi zwembad met ligstoelen, een zandstrand, massage ruimte (tegen betaling), een restaurant (buffet en a-la carte) en 3 bars (zwembad, steiger en restaurant). Er is een mooie steiger aan de Indische Oceaan gebouwd met een bar en een lounge.

U verblijft in 2-persoonskamers, ingericht met een 2-persoonsbed, ventilator, airco en aparte badkamer met douche en toilet. Alle kamers hebben een terras of een balkon met zitje en uitzicht op het zwembad en de Indische Oceaan.

PARADISE BEACH RESORT **** – ZANZIBAR
Het fraaie ingerichte 4* Paradise Beach Resort ligt in het oosten van Zanzibar, pal aan het witte zandstrand en de kristalheldere blauw-groene Indische oceaan. Het Resort wordt gerund door een Nederlands management, die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

 • Zanzibar - Beach Paradise Resort - zwembad

De luchthaven ligt op 35 km van de luchthaven van Zanzibar en Stone TownParadise Beach Resort is ideaal voor mensen die van een idyllische accommodatie houden, van hun rust willen genieten, het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Paradise Beach Resort heeft 75 ruime kamers en bungalows, 2 zwembaden en een kinderbad, diverse bars, restaurants, ontspanningsruimte, spa, winkels en een fitnessruimte.

Alle kamers (van 2 t/m 6 personen) beschikken over een zitgedeelte, king sized bed (of twee afzonderlijke bedden), airconditioning, douche en/of bad en privé terras. Alle kamers hebben uitzicht op zee en weelderig begroeide tuinen.

Er zijn kluisjes op de kamers aanwezig om waardevolle spullen in te bewaren. In alle openbare ruimtes is gratis WiFi.

17-daagse familie safari Game Parken & Zanzibar

2p 3p 4p 5p 6p 7p
€ 3695
€ 3295
€ 2795
€ 2695 € 2595 € 2395

Kinderkorting:

 • kinderen 5 t/m 14 jaar € 500,- p.p. (eigen kamer)
 • kinderen 5 t/m 14 jaar € 800,- p.p. (op kamer van ouders)

Opties:
– Bootsafari Wami rivier Saadani € 65,- per volwassene / € 45,- kinderen tot 16 jaar
– Bezoek bushmen in Lake Eyasi € 95,- per volwassene / € 65,- kinderen tot 16 jaar
– Extra nacht Reef & Beach resort € 70,- p.p.p.n. volwassene / € 35,- kinderen tot 16 jaar, op basis van ‘all inclusive’

Aantal deelnemers per reisdatum:

minimum 2 personen en maximum 7 personen per jeep

Aankomstdata:

dagelijks

In de reissom inbegrepen:

 • alle transfers, ook van vliegveld Dar es Salaam retour
 • binnenlandse vlucht van Arusha – Zanzibar
 • ferry overtocht Zanzibar – Dar es Salaam
 • alle overnachtingen in kamers met douche en toilet, op Zanzibar met airconditioning
 • alle parkfees in Saadani, Mkomazi, Tarangire, Lake Manyara en Ngorongoro + Crater
 • game drives in 4-wheeldrive jeeps met opklapbaar foto/filmdak
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch(pakket) en diners, op Zanzibar op ‘all inclusive’* basis
 • 1 liter bronwater per persoon per safaridag
 • wandelsafari Mkomazi Nationaal Park
 • wandelexcursie watervallen Kilimanjaro
 • excursie Maasai village
 • professionele Engelstalige chauffeur/gids

* All inclusive = 3 maaltijden per dag, snacks, frisdrankjes, vruchtensapjes, lokale bieren, huiswijn en lokale sterke drank (tot 22.00 uur). Overige wijnen en geïmporteerde alcoholische dranken zijn niet inclusief!

Niet in de reissom inbegrepen:

 • retourvlucht Dar es Salaam
 • visumkosten $ 50 p.p. te betalen op het vliegveld in Tanzania
 • overige dranken
 • optionele excursies; bootsafari Wami rivier op dag 2 (€ 65 /€ 45  p.p.) en Lake Eyasi op dag 10 (€ 165 /€ 125  p.p.)
 • taxi Dar es Salaam haven – vliegveld op transferdag, ca. $ 35 per taxi
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering

Opties:      

   • verblijf in strandbungalow op Zanzibar in Reef & Beach resort € 40,- per bungalowkamer (max. 4 personen 2 ouders + 2 kinderen)
   • 5 nachten verblijf in 4*** Paradise Beach resort op basis van All Inclusive € 125,- p.p. volwassene / € 60 p.kind (3 tot 16 jaar op kamer van ouders)
   • extra nacht Zanzibar in Reef & Beach resort à € 70,- p.volw.p.d. / € 35,- p.kind, op basis van All Inclusive
   • extra nacht Zanzibar in Paradise Beach resort à € 90,- p.volw.p.d. / € 35,- p.kind op basis van All Inclusive
safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar