8-daagse Big 5 safari v.a. € 2199,- p.p.

Ontvlucht de dagelijks sfeer en het gehaaste dagelijkse moderne leven en beleef een onvergetelijk safari-avontuur door de mooiste en wereldberoemde natuurparken van Noord Tanzania.

Ontdek de wonderbaarlijke en fascinerende natuur in de diverse Noordelijke Parken van Tanzania. Zowel de wereldberoemde Ngorongoro Crater als de eindeloos uitgestrekte Serengeti, bekend dankzij het natuurwonder van de Migratie van meer dan 2 miljoen hoefdieren (wildebeesten – gnoes, zebra;s en diverse antilopen) staan op het safari programma.

Maar ook het iets minder bekende Lake Manyara, een klein maar zeer divers Park met in het midden het meer met duizenden flamingo’s en pelikanen en heel veel andere grote en kleinere wilde dieren laten wij u zien.

Een jeepsafari aan het Tarangire National Park, ook wel ‘best bewaarde geheim’ van Noord Tanzania genoemd, mag tijdens een safari rondreis niet ontbreken. Dit bijzonder fraaie wild- en natuurreservaat wordt versierd door duizenden baobab bomen, die met de acaciabomen zo typerend zijn voor het Afrikaanse landschap. In Tarangire leven naast grote kuddes olifanten, alle denkbare wilde (roof)dieren in een fabelachtig mooie omgeving.

Verblijf in grote compleet ingerichte safaritenten in het Africa Safari Glamping Camp aan de rand van het Lake Manyara. Maak extra game drives door de bijzondere en totaal verschillende Nationale Parken Lake Manyara en Tarangire, waarvan in Lake Manyara het meer vaak roze kleurt van de duizenden flamingo’s  en Tarangire waar de meeste olifanten voorkomen en luipaarden zich hoog in de bomen verschuilen al loerend op een prooi.

 

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE BIG 5 SAFARI RONDREIS

 • Gamedrives (jeepsafari’s) Lake Manyara, Serengeti,  Ngorongoro Crater en Tarangire 
 • Overnachtingen in luxe ingerichte Safari tenten in Africa Safari Glamping Camp en Serengeti
 • Héél veel wilde dieren inclusief de BIG 5, met de bedreigde neushoorn in de Ngorongoro Crater 
 • Culturele excursie naar een Maasai dorp

NGORONGORO CRATER

De Ngorongoro Crater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area, waar de wilde dieren en de traditioneel levende Maasai gezamenlijk leven. Hier probeert men alles in stand te houden.

Vanaf de Ngorongoro Craterrand, op circa 2300 meter hoogte heeft u een adembenemend mooi uitzicht over de immens grote ‘levende’ Craterbodem op bijna 700 meter diepte. In de Ngorongoro Crater leven meer dan 30.000 wilde dieren, waaronder de Big-5 op de mosgroene uitgestrekte vlaktes, die worden doorsneden door kleine riviertjes, moerassen, bossen, en het witte Lake Magadi.

SERENGETI – UITGESTREKTE SAVANNES

In het Serengeti Nationaal Park beleeft u de absolute klassieke Afrikaanse Safari Sfeer. De uitgestrekte savannes maken de Serengeti tot de beste plek om leeuwen, cheeta’s en luipaarden een prooi te zien doden, omdat er geen obstakels in de weg staan en je zodoende het gehele spektakel duidelijk kunt zien. De Migratie van meer dan 1,5 miljoen gnoes en 300.000 zebra’s, Grant gazelles en Thomson antilopes start in het zuiden van de Serengeti.

De Migratie begint elk jaar op de warme, stoffige vlaktes van zuid Serengeti, waar bijna een half miljoen gnoes worden geboren tussen februari en maart. Tijdens deze maanden verplaatsen de kuddes zich niet maar doen zij, grazend op de Ndutu vlaktes, krachten op voordat in april en mei de langdurige regens komen. Deze regens zorgen ervoor dat het dorre gras in de uitgestrekte Serengeti verandert in groene voedzame graslanden.

 

Route Big 5 safari:

Dag 1: Transfer vliegveld Kilimanjaro – Arusha of Lake Manyara

Dag 2: Lake Manyara – Game drive – Africa Safari Glamping

Dag 3: Per jeep naar Serengeti – Game drive – Serengeti Bush Camp

Dag 4: Serengeti – Game drives – Serengeti Bush Camp

Dag 5: Ngorongoro Crater – Game drive – Lake Manyara – Africa Safari Glamping

Dag 6: Lake Manyara – Africa Safari Glamping – relaxdag (optioneel excursie)

Dag 7: Tarangire – game drive – Africa Safari Glamping

Dag 8: Transferdag voor terugvlucht of verlenging Zanzibar

Big 5 Safari 8-daagse Safari rondreis

Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro Crater – Tarangire

 

Heeft u er ook zo vaak van gedroomd om wilde dieren van dichtbij te bewonderen in hun natuurlijke leefomgeving? Met deze Big-5 safari rondreis gaat u meemaken hoe wilde dieren in de Afrikaanse wildernis leven en jagen om te overleven!

 

DAG 1: aankomst Kilimanjaro – Transfer Lake Manyara – Africa Safari Glamping 

Welkom in Tanzania, waar u in ieder opzicht warm wordt ontvangen. Zodra u uit het vliegtuig bent gestapt, u voet op Afrikaanse bodem heeft gezet, uw visum is geregeld en u uw bagage heeft gevonden, kan uw safari vakantie gaan beginnen. Onze chauffeur staat op u te wachten om u naar uw eerste overnachtingsadres te brengen.

Indien u in de ochtend, of vroeg in de middag aankomt, dan brengt onze chauffeur u via een prachtige route door Maasailand naar ons Africa Safari Glamping Camp aan de rand van het Lake Manyara. Hier wordt u door onze staff met Nederlands management hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje en enige uitleg. Uw bagage wordt naar uw luxe ingerichte safari tent gebracht en u kunt vandaag verder heerlijk relaxen en bijkomen van de lange reis.

Na het heerlijke avondeten dat wordt geserveerd in de centrale ruimte, neemt u deel aan een eerste game drive, een ‘night’ game drive door de Wanjadi Corridor, het gebied tussen Lake Manyara en Tarangire. Een zeer leuke eerste kennismaking met de wilde dieren in een nachtelijke omgeving.

DAG 2: Jeepsafari Lake  Manyara Nationalpark

Het Africa Safari Glamping Camp ligt aan de rand van het Lake Manyara. Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden.

We rijden langs stromende riviertjes en in de bijzondere bomen zien we bijzondere franje apen en diverse exotische vogels. Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier zien we olifanten, gnoes, impala’s roofdieren zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes van een ‘kill’ opruimen. In en rondom het meer leven duizenden flamingo’s, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Bij de speciale hippo-pool waar we uit de jeep kunnen aanschouwen we het gesop, geplons en gegaap van deze gigantisch grote beesten. Midden in het park mogen we de jeeps uit en kunnen we met uitzicht op de steppe en het meer onze meegebrachte lunch nuttigen. Het kan zomaar gebeuren dat giraffen en olifanten een kijkje komen nemen. Ondertussen proberen kleine vogels wat mee te pikken van onze lunch. Met een beetje geluk zien we leeuwen in bomen, dat bijzonder uniek is voor Lake Manyara.wildlife experience

Aan het eind van de middag komen we weer terug op het Africa Safari Glamping camp, waar ons een heerlijke avondmaaltijd wacht.

 

 

DAG 3: Transfer naar Serengeti-Nationalpark – Seronera – Game drive – Tented Camp

Vandaag is het vroeg opstaan, ontbijten en met de noodzakelijke bagage per goed uitgeruste jeep op pad voor een 3-daags safari-spectakel. We rijden door een indrukwekkend berglandschap overde Ngorongoro Crater en door de Ngorongoro conservation-area (leefgebied van de Maasai) naar de immens uitgestrekte Serengeti. 

Al voor dat we bij de ingang van de Serengeti aankomen hebben we al het nodige wild gezien met vooral antilopen, zebra’s en gnoe’s. Eenmaal in de Serengeti maken we een fantastische game drive en zullen we heel veel wilde dieren kunnen bewonderen, want in de uitgestrekte vlakke savanne, die slechts met enkele bomen en de beroemde ‘kopjes’ (grote rotformaties) wordt onderbroken, zijn er voor de dieren maar weinig plekjes om zich te verbergen.

Dus houdt uw foto- of videocamera in de aanslag, want u gaat hier heel veel mooie plaatjes en video’s maken. Maar vergeet niet vooral goed om uw heen te kijken, want van het ene op het andere moment, duiken er zomaar cheeta’s op in de verte en deze prachtige roofdieren zijn niet bepaald schuw voor safari-jeeps.safaris-noordelijke-parken

Aan het einde van de eerste safari dag door de Serengeti komen we aan in ons luxe Tented Camp, waar u verblijft in grote safari tenten met een prima bed met klamboe en een eigen badkamer met douche en toilet. Let op: het water wordt verwarmd door zonnepanelen en dat betekent dat u ’s morgens geen warm water kunt verwachten, maar wel dat u snel wakker bent. Eenmaal terug van een uitgebreide game drive is het water goed opgewarmd en kunt u genieten van een heerlijke warme douche.

Na de game drive kunt u genieten van een sundowner, een heerlijk driegangen diner in de centrale eettent, nageniet bij het kampvuur en daarna wegdromen in een goed bed.

DAG 4: Hele dag game driven door de uitgestrekte Serengeti

Bij zonsopkomst een lekker ontbijt en daarna met de jeep op pad met een lunchpakket en voldoende water, op zoek naar de vele wilde dieren in de uitgestrekte savannen en verscholen op de beroemde ‘kopjes’. Afhankelijk van het seizoen bewegen de gnoes en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti, gevolgd en bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s.

De gids/chauffeur weet het best waar de wilde dieren zich bevinden, maar in overleg wordt de route bepaald. Aan het eind van de middag komen we weer terug in ons Tented Camp, waar we genieten van een sundowner en een heerlijk 3-gangen diner. 

 

DAG 5: Game drive Ngorongoro Crater – Africa Safari Glamping

Een vroeg ontbijt, want vandaag gaan we per safari-jeep naar de wereldberoemde Ngorongoro Crater! Eerst de Crater omhoog, om vervolgens via een steile weg naar beneden te rijden. Het is een spektakel om te zien hoe dit natuurwonder is uitgegroeid tot een arena met prachtige flora en fauna.

Geef je ogen de kost en kijk goed om je heen, want vele diersoorten zijn hier te aanschouwen. Olifanten, buffels, leeuwen, zebra’s, impala’s en ga zo maar door. Waar je ook rijd je ziet altijd de natuurlijke Craterrand om je heen. familie-safari-rondje-serengeti-olifant-in-tarangire

In het midden van de Crater ligt het witte meer, waar altijd veel wilde zijn te vinden, waaronder de neushoorn, die met uitsterven wordt bedreigd, maar hier nog aanwezig is en waarvan de aantallen toenemen. Na een lange game drive door een prachtige natuur keren we terug in het Africa Safari Camp aan de rand van het Lake Manyara, waar we voor het diner nog een duik in het zwembad kunnen nemen. Een absoluut hoogtepunt van deze safari rondreis.

DAG 6: Relaxdag Africa Safari Camp – Lake Manyara – optioneel activiteit

Vandaag doen we het lekker rustig aan, genieten op uw gemeubileerde terras en turen over de savanne van het Lake Africa-safari-Glamping-Lake-ManyaraManyara, zwemmen en zonnen en als u wilt kunt u zich inschrijven voor een van de vele optionele activiteiten in de buurt.

DAG 7: Game drive Tarangire Nationaal Park – Africa Safari Camp

Vandaag gaan we voor de laatste keer tijdens deze safari reis op game drive naar het magnifieke Tarangire National Park. Aanschouw hoe de olifanten, impala’s en andere diersoorten drinken uit de Tarangire rivier. Zie in de verte de bergketens en geniet hoe mooi deze de natuur vormen.

Dit bijzonder fraaie wild- en natuurreservaat wordt versierd door duizenden baobab bomen, die met de acaciabomen zo typerend zijn voor het Afrikaanse landschap. In Tarangire leven naast grote kuddes olifanten, alle denkbare wilde (roof)dieren in een fabelachtig mooie omgeving.strand-cultuur-wildlife

Na een schitterende safaridag in Tarangire keren we eind van de middag terug in het Africa Safari Glamping Camp om na te genieten van al het moois dat u gezien en ervaren hebt.

Dag 8: Transfer naar Kilimanjaro of Arusha luchthaven voor vlucht terug naar huis… of vlucht naar Zanzibar voor verlenging van een exotische strandvakantie?  

Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar huis of naar Zanzibar, kunt u nog relaxen op het Africa Safari Glamping. Dan brengen wij u op tijd naar de luchthaven van Kilimanjaro of Arusha.

Tip! Verleng uw safari rondreis met een tropische strandvakantie op witte zandstranden met wuivende palmbomen in een van onze Beach Resorts Reef & Beach resort, Paradise Beach Resort, of Shaba Boutique Hotel – Stone Town.

AFRICA SAFARI (Glamping) CAMP **** – LAKE MANYARA

Ligging:

Dit nieuwe Africa safari (Glamping) Camp, onder Nederlands management, ligt aan de rand van het Lake Manyara, vlakbij het leuke ‘kunstenaars’ dorpje en voormalige Maasai plaats Mto Wa Mbu (spreek uit: To-wambu)

Faciliteiten:

Op het terrein ligt een mooi zwembad, waar u aan het eind van een safaridag een verfrissende duik kunt nemen. Verder is er een gezellige bar, lounge en restaurant waar u zal genieten van een heerlijk diner en uitgebreid ontbijt, voordat we verder trekken richting de Serengeti.

Glamping Safari tenten:

U verblijft in zeer comfortabele ingerichte grote Safari tenten voor 2-6 personen met uitstekende bedden met klamboe, een en-suite badkamer en een veranda met zitjes met uitzicht op het Lake Manyara.

 • Africa Safari Glamping

 

SERENGETI BUSH CAMP ****

 

Algemeen:

Tijdens een verblijf in het Serengeti BushTented Camp, ervaart u de Afrikaanse wildernis op zijn best, met de luxe van een uitstekend bed, een eigen badkamer met stromend water, een wastafel en toilet, maar wel midden in de adembenemend mooi natuur van de Serengeti. U ruikt, voelt en ziet alle aspecten van het mooiste dat Afrika te bieden heeft op het gebied van natuur en wildlife.

Ligging:

Op een unieke plek in het midden en Noorden van de Serengeti staan grote Safari Tenten (8 x 4 meter) ruim opgezet. Centraal staat er een lounge en een diner tent en er is een gezellige kampvuurplaats.

Luxe Safari tenten:

De tenten zijn luxe ingericht met een kingsize 2-persoonsbed, en/of twee enkele bedden. Iedere tent heeft een eigen badruimte met een douche, wastafel en toilet. Het is een geweldige ervaring om in zo’n Tented Lodge te verblijven, u slaapt veilig binnen dik canvas muren en u hoort regelmatig de geluiden van de wilde dieren aan de andere kant van het canvas.

 • safaris noordelijke parken tanzania

 

Het Tented Camp wordt d.m.v. zonne-energie verlicht. Na een lange game drive wordt u aan het eind van de middag door ons vriendelijke personeel verwelkomd en uitermate goed verzorgd. De combinatie van het maken van avontuurlijke game drives door de onmetelijke Serengeti en het verblijf in het Serengeti Bush Tented Camp is de ideale manier om een safari te maken!

GAME DRIVES DUUR 2 PERS.* 3-5 PERS.* KIND < 15*
Game Drive Janwani (’s Avonds) 2-3 uur 80 65 45
Game Drive Janwani (overdag) 3-4 uur 60 50 45
Lake Manyara 1 dag 145 130 90
Tarangire 1 dag 145 130 90
Ngorongoro Crater rand 1 dag 140 125 85
Ngorongoro Crater 1 dag 295 225 175
Arusha National Park 1 dag 160 145 110
Lake Natron ** 2 dagen 295 275 250
Serengeti Central Camp *** 2 dagen 495 470 430
Serengeti Mobile Camp *** 2 dagen 545 495 455

* Prijzen inclusief parkfees per persoon in Euro

** Inclusief 1 overnachting in  Giraffe Camp

*** Inclusief  24h. camping fee, 24h. park fee, 1 overnachting en volle dag  game drive, exclusief transfer per jeep of binnenlandse vlucht.

 

 

EXCURSIES & ACTIVITEITEN DUUR 2-3 PERS. 2-3 PERS.
Climbing Balaa Hill 3-6 uur 55 45
Masai Boma Tour 3-4 uur 45 35
Miwaleni Waterfall & Lake Tour 3-5 uur 45 35
Biking to Lake Manyara 3-5 uur 65 55
Biking at Mto wa Mbu & Rift Valley 4-6 uur 65 55
Guided Bird Watching 3-6 uur 35 25
Bird Eye View Lake Manyara with Bike 3-4 uur 55 45
Masai Market Tour 2-3 uur 20 15
Hiking (Geological Tour) 3-4 uur 45 35
Lake Manyara Canoeing 2-4 uur 65 55
Tuk Tuk Village Tour 2-3 uur 35 30
Lake Papyrus Tour 2-4 uur 35 25
Lake Duliti Walk 3-6 uur 45 35
Canoeing Lake Duluti 3-6 uur 55 45
Hunting with the Hadzabe – Lake Eyasi 3-4 uur 75 65
Kikuletwa Hotspring 1 dag 115 95
Camel Safari Mkuri 1 dag 125 110
Masai Traditional Medicine Tour 1 dag 115 95
Waterfall (Matereruni/Marangu) 1 dag 140 125
Kilimanjaro taste of Mountain 1 dag 215 125
Hotair Baloon Safari Serengeti 1 dag 495 495
Hotair Baloon Safari Tarangire 1 dag 475 475

Prijzen inclusief transfers, chauffeur, gids per persoon in Euro

 

8-daagse Big-5, exclusief internationale vlucht

2p 3p 4p 5p 6p
€ 2399 € 2299 € 2299 € 2249 € 2199

8-daagse Big-5, inclusief internationale vlucht*

2p 3p 4p 5p 6p
€ 3199 € 3099 € 3099 € 3049 € 2999

* de prijs inclusief de internationale vlucht is een richtprijs, exacte prijs inclusief de internationale vlucht krijgt u door bij de offerte aanvraag 

* indien u voor een verlenging naar Zanzibar boekt, dan heeft u een combi vlucht nodig met heen naar Kilimanjaro, een binnenlandse vlucht van Arusha / Kilimanjaro naar Zanzibar en terug vanaf Zanzibar

Verlenging Zanzibar:

– Reef & Beach resort *** € 65,- p.p.p.n. op basis van ‘All inclusive’
– Paradise Beach resort **** € 85,- p.p. op basis van ‘All inclusive’
– Shaba Boutique Hotel **** € 60,- p.p. op basis van ‘All inclusive’

Kinderkorting:

 • kinderen 2 t/m 12 jaar 30% (op kamer van ouders)
 • kinderen 12 t/m 15 jaar 20% (op kamer van ouders)

Aantal deelnemers per reisdatum: minimum 2 personen en maximum 6 personen per jeep

Aankomstdata: dagelijks

In de reissom inbegrepen:

 • internationale retourvlucht vanaf Amsterdam (indien gewenst), diverse mogelijkheden
 • alle transfers vliegveld – Africa Safari Camps
 • 5 x overnachting aan rand Lake Manyara in Africa Safari Glamping Camp met zwembad in ingerichte safari tent, op basis van ‘Volpension’
 • 2 x overnachting in luxe Tented Safari Camp in Serengeti, op basis van ‘Volpension’
 • parkfees Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Crater en Tarangire Nationaal Park
 • ‘night’ game drive Wanjadi Corridor
 • game drive in speciale safari jeeps, inclusief bushlunch op idyllische plek
 • bezoek lokaal dorp Mto wa Mbu

Bij verlenging Zanzibar:

 • binnenlandse vlucht Arusha / Kilmanjaro – Zanzibar
 • verblijf in een van de Beach resorts op All inclusive basis

Extra’s:

Excursies mogelijk naar Lake Eyasi, Lake Manyara, mountainbike excursie, etc…, zie: Activiteiten & Excursies Africa Safari Glamping

 

Niet in de reissom inbegrepen:

 • visumkosten $ 50 p.p. te betalen op het vliegveld in Tanzania
 • alle (bar)drankjes tijdens de safaridagen
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting Lake Manyara $2,5 p.p.p.n. / Zanzibar $ 1 p.p.p.n. (ter plaatse betalen)