Familie Safari Serengeti & Zanzibar v.a. € 2495,- p.p. natuur, cultuur en veel wildlife –

Tijdens deze Familie Safari Serengeti rondreis gaan we heel veel wilde dieren zien, deelnemen aan culturele activiteiten zoals het bezoeken van een Maasai nederzetting, op jacht met de traditioneel levende ‘bushmen’ en wandelen door een kloof met watervallen in het ongerepte Lake Natron waar duizenden flamingo’s het meer roze kleuren.

Met safari jeeps maken we diverse game drives door Lake Manyara, Tarangire de de wereldberoemde Ngorongoro Crater en de immens uitgestrekte Serengeti.

We verblijven in grote ingerichte Safari Tenten met eigen douche en toilet, bar, dinertent en een kampvuurplek. We verkennen de Serengeti vol wilde dieren zoals leeuwen, olifanten, nijlpaarden, luipaarden, cheeta’s en heel veel soorten vogels. Wat wat we precies te zien krijgen, blijft altijd een verrassing!

Via Serengeti dwars door de Ngorongoro conservation area en nu dalen we af naar de Ngorongoro crater bodem voor een spectaculaire game drive, waarbij we zeker ook de neushoorn te zien krijgen, zodat de Big-5 compleet is. Na een rustdag in Mto wa Mbu rijden we met de jeep naar het Maasaigiraffe camp bij het Lake Natron met uitzicht op de ‘heilige Maasai’ berg de Oldoinyo Lengai. Hier gaan waar we de omgeving per jeep en te voet ontdekken.

Na deze Lake Natron experience, terug naar Lake Manyara in het luxe Africa Safari Glamping camp, met zwembad. Van hieruit kunnen we dan een dag naar de ‘bushmen’ in het lake Eyasi, waar we zullen meemaken hoe dit bijzondere volk leeft. Zowel voor ouders als kinderen en fantastische ervaring!

Dan is de keus aan u: transfer naar Kilimanjaro of Arusha vliegveld voor de vlucht terug naar huis, of een 5-daagse verlenging in een van onze exotische Beach resorts op tropisch Zanzibar en heerlijk (na) genieten van de safari op witte zandstranden en het zwembad en optioneel deelnemen aan diverse leuke excursies en activiteiten.

 


 

familie-safari-rondje-serengeti-olifant-in-tarangire
familie-safari-rondje-serengeti

Africa Safari Camps

Serengeti National Park – eindeloze vlaktes

De naam Serengeti stamt af van de Maasai-taal en betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. De Serengeti heeft zijn enorme bekendheid mede te danken aan de migratie (‘grote trek’), waarbij bijna 2 miljoen gnoes, zebra’s en antilopen de Serengeti rondtrekken op zoek naar verse grasgronden. Ze trekken de regen achterna op zoek naar verse graslanden.

 

Ngorongoro Crater  – het 8ste wereldwonder

De Ngorongoro Crater, is de meest unieke krater ter wereld, waar de wilde dieren en het traditionele Maasai volk gezamenlijk leven. Vanaf de Ngorongoro Crater rand, op circa 2400 meter hoogte heb je een adembenemend mooi uitzicht over deze immens grote ‘levende’ Crater! Op de Craterbodem leven meer dan 30.000 wilde dieren, waaronder de Big-5 op de mosgroene uitgestrekte vlaktes, die worden doorsneden door kleine riviertjes, moerassen, bossen, en het witte Lake Magadi.

Zanzibar

Op het exotische ‘kruideneiland’ eiland Zanzibar, verblijft u in Reef & Beach Resort*** of  Paradise Beach Resort****. Deze twee Beach resorts liggen aan de mooie oostkust van Zanzibar, met hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een prachtig gekleurde zee. Hier is het na een safari rondreis, heerlijk (na)genieten aan het zwembad of op het strand onder de Afrikaanse zon!

Behalve heerlijk ontspannen, zwemmen en zonnen, kunt u ook deelnemen aan diverse excursies en activiteiten, zoals zwemmen en snorkelen met dolfijnen, naar Stone Town en Prison Island met de reuzenschildpadden, Joozani Forest, een regenwoud midden op Zanzibar met de bijzondere ‘red colubus’ apen, mee op zeiltocht naar onbewoonde eilandjes met maagdelijke stranden, duiken, kitesurfen en mee met de populaire Spice tour, want tenslotte is Zanzibar het kruideneiland in de Tanzaniaanse archipel.

Klik op kaartje voor vergroting

9 daagse migratie Serengeti

Familie Safari Serengeti & Zanzibar:

Dag 1: Kilimanjaro – Arusha – Planet Lodge
Dag 2: Arusha – Tarangire NP – Mto wa Mbu – Lake Manyara Africa Glamping Camp
Dag 3: Lake Manyara NP – Mto wa Mbu – Lake Manyara Africa Glamping Camp
Dag 4: Mto wa Mbu – Serengeti – Seronera – Mawe Tented Camp
Dag 5: Serengeti – Seronera – Mawe Tented Camp
Dag 6: Serengeti – Ngorongoro Crater – Mto wa Mbu
Dag 7: Mto wa Mbu – optional Lake Eyasi or mountainbike tour Maasai – Lake Manyara Africa Glamping Camp
Dag 8: Mto wa Mbu – Lake Natron experience – Maasai Giraffe Camp
Dag 9: Lake Natron – Lake Natron experience – Maasai Giraffe Camp
Dag 10: Lake Natron – Mto wa Mbu – Lake Manyara Africa Glamping Camp
Dag 11: Mto wa Mbu – Lake Manyara Africa Glamping Camp
Dag 12: Transfer Kilimanjaro or Arusha, flight home or Zanzibar

Bij verlenging Zanzibar:

Dag 13: Reef & Beach resort of Paradise Beach resort, all inclusive
Dag 14: Reef & Beach resort of Paradise Beach resort, all inclusive
Dag 15: Reef & Beach resort of Paradise Beach resort, all inclusive
Dag 16: Reef & Beach resort of Paradise Beach resort, all inclusive
Dag 17: Uitchecken en transfer naar vliegveld Zanzibar of ferryboot voor overtocht Dar es Salaam, voor vlucht terug naar huis, met een tas vol mooie herinneringen!

Africa Safari Camps

DAG 1: Aankomst Kilimanjaro airport – Arusha

Deze Familie Safari Serengeti start met aankomst op Kilimanjaro airport, ontvangst chauffeur, transfer naar de comfortabele Outpost Lodge met zwembad, welkomstdrankje, inchecken kamers. Omdat u ook ’s nachts kunt aankomen is deze dag en nacht op basis van logies en ontbijt.

 • Arusha-Outpost-Lodge

Dag 2: Tarangire Nationaal Park – game drives – Mto wa Mbu

Na het ontbijt start onze Familie Safari Serengeti en rijden we met onze speciale safari jeeps naar het ‘Olifanten’ Park Tarangire. Tarangire wordt ook wel het beste geheim van Noord Tanzania genoemd, omdat het hier nog relatief rustig is met mensen, maar heel druk met wilde dieren die leven in een prachtig park dat versierd wordt door duizenden Baobab bomen, die zo karakteristiek zijn voor het Afrikaanse landschap. Vooral liefhebbers van olifanten komen hier heel erg aan hun trekken, want hier leeft de grootste olifanten populatie van Noord Tanzania. Vooral in en bij de rivierbedding zijn altijd grote groepen olifanten te zien. Na dit eerste avontuur arriveren we eind van de middag in Mto wa Mbu, waar we zullen verblijven in het luxe Africa Safari Glamping Camp (Nederlands management) aan de rand van het Lake Manyara. Beide op basis van volpension.

 • Lake-Manyara-Africa-Safari-Glamping

Dag 3: Lake Manyara – game drives – Karatu

Ontbijt, lunchpakket en vertrek met een goed uitgeruste 4-wheeldrive terreinwagen met panorama ‘foto/film’ dak naar Lake Manyara, dat praktisch om de hoek ligt van waar we verbliven. Hele dag gamedrives en lunch op idyllische plek in Lake Manyara. Eind van de middag komen we terug in Africa Safari Camp. Eerst een duik in het zwembad, omkleden voor het diner en nagenieten aan de bar, of kampvuur.


Dag 4: Mto wa Mbu – Ngorongoro conservation area – Serengeti – Mawe Tented Camp

Na het ontbijt rijden we via de Ngorongoro Craterrand en de Ngorongoro conservation area naar de Serengeti, een prachtige route, waarbij we al veel wilde dieren zullen tegenkomen. Aankomst in het nieuwe en luxe Mawe Tented Camp in het Seronera gebied, midden in het hart van de Serengeti. De rit naar het Mawe Tented Camp is al een prachtige game drive, vervolgens sundowner, diner en genieten van alle geluiden om u heen! Overnachting in grote ingerichte Safari tenten, met een goed bed met klamboe, een douche en toilet en diner in het Safari restaurant en nagenieten bij het kampvuur.

 • family safari tanzania
  LAKE MANYARA - AFRICA SAFARI GLAMPING CAMP

Dag 5: Serengeti – Seronera – game drives – Mawe Tented Camp

Bij zonsopkomst ontbijt, vervolgens op game drive met een lunchpakket en voldoende water, op zoek naar de rondtrekkende kudde gnoes. Afhankelijk van het seizoen bewegen de wildebeesten en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti, gevolgd en bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s. Einde van de middag komen we weer terug bij ons luxe Mawe Tented Camp.


Dag 6: Serengeti – Ngorongoro Crater – game drive – Mto wa Mbu

Na het ontbijt rijden we via een mooie weg de Serengeti uit en de Ngorongoro conservation area in. Vandaag dalen we via een stijle weg, de Ngorongoro Crater in, waarvan de Craterbodem bijna 700 meter lager ligt. Midden in de Crater is een groot sodahoudend meer. In de Ngorongoro Crater kun je bijna alle wilde dieren tegenkomen, zelfs de zwarte neushoorn. Geen Giraffen, want die kunnen met hun lange poten de steile afdaling naar de kraterbodem niet maken. Aan het eind van de middag verlaten we via een mooie groene route de Crater uit en rijden we weer naar Mto wa Mbu. Hier verblijven we weer in het luxe Africa Safari Glamping Camp met uitzicht op het Lake Manyara.

 • Ngorongoro Crater - afdaling

Dag 7: Mto wa Mbu – relaxdag, of optioneel naar de bushmen in Lake Eyasi of mountainbike tour Maasai village
Vandaag hebben we de keus om heerlijk te relaxen en uit te rusten van de avonturen van de afgelopen dagen, of we gaan naar Lake Eyasi, het woongebied van de ‘bushmen’, die nog op traditionele manier leven. Ook kunnen we ’s morgens relaxen en ’s middags per mountainbike naar een echte Maasai village om te zien hoe dit trotse volk leeft. Kosten: € 85,- p.p. / € 35,- p.p.
 • Tanzania - Lake Eyasi -bushmen
 
Dag 8: Mto wa Mbu – Lake Natron – start 2-daagse Lake Natron Experience – Maasaigiraffe Eco Camp 

Na het ontbijt rijden we via een prachtige off road weg naar het bijzonder mooie Lake Natron gebied. Aankomst Maasaigiraffe camp, lunch, een paar uurtjes relaxen en daarna bezoek aan een nabij gelegen Maasai dorp, waar we e.e.a. te zien en horen krijgen over de traditionele levenswijze van dit trotse Maasai volk. Eenmaal terug in Maasaigiraffe camp wacht ons een Maasai avond met heldhaftige dansen van Maasai krijgers en we eten geit die op traditionele manier door de Maasai wordt klaargemaakt bij het kampvuur. Het vlees wordt gezamenlijk gegeten, er wordt gedanst, gepraat en gelachen. Een onvergetelijke ontmoeting met de Maasai. Deze dag gaat u nooit meer vergeten! Standaard is het verblijf in ruime koepeltenten met dikke matrassen, kussen en dekens. Tegen een toeslag kunt u ook verblijven in een ingerichte Maasai ‘banda’ met bed, eigen douche en toilet.

Dag 9: Engaresero watervallen + Lake manyara (optioneel beklimming Ol doinyo Lengai, 2960 m)

Vroeg op voor een wandeling van ongeveer 1,5 uur, om de zon op te zien komen en de flamingo’s te zien in het Lake Natron. Tijdens de wandeling met gids zult u zeker giraffen en ander wild tegenkomen. Per jeep terug naar het camp voor een uitgebreid ontbijt in het Afrikaans ingerichte ‘open’ restaurant. Na een korte pauze vertrekken we per jeep en met lunchboxen naar de prachtige Engaresero watervallen in het nabijgelegen gebergte. Voortdurend hebben we zicht op de heilige Oldoynio Lengai Maasai berg, die hoog boven het prachtige landschap uit torent. Bij de watervallen kunnen we heerlijk zwemmen, lunchen en genieten van de spectaculaire omgeving. Ook kunnen we een heel eind de kloof in lopen waar de rivier doorheen stroomt. Aan het eind van de dag komen we weer terug op het Maasaigiraffe camp voor een sundowner, diner en heerlijk nagenieten bij een kampvuur.

 • familie Safari Serengeti en Zanzibar

Dag 10: Lake Natron – Mto wa Mbu

Vandaag rijden we eerst nog naar de Oostkant van het Lake Natron om de duizenden flamingo’s te zien en dan rijden we weer terug naar onze basis in Mto wa Mbu, in het Africa Safari Camp, waar we zullen (na)genieten van de Lake Natron experience.

Dag 11: Mto wa Mbu – relaxdag, of mountainbike excursie of Lake Eyasi

Vandaag hebben we weer de keus om heerlijk te relaxen en uit te rusten van de avonturen van de afgelopen dagen, of we gaan naar Lake Eyasi, het woongebied van de ‘bushmen’, die nog op traditionele manier leven. Ook kunnen we ’s morgens relaxen en ’s middags per mountainbike naar een echte Maasai village om te zien hoe dit trotse volk leeft.

Dag 12: Transfer vliegveld Kilimanjaro of Arusha voor vlucht terug naar huis … of … binnenlandse vlucht Zanzibar voor verlenging 5-daagse exotische strandvakantie

Vandaag zit het safari avontuur erop en gaat u of naar huis vanaf vliegveld Kilimanjaro of u vliegt vanaf Arusha vliegveld naar Zanzibar voor een heerlijke 5-daagse verlenging op het tropische eiland Zanzibar met verblijf in het fraai gelegen Reef & Beach resort met zwembad of het nog luxere Paradise Beach resort met tropisch zwembad. Beide pal aan het witte zandstrand in suite kamers met airco, douche en toilet en op basis van ‘All inclusive’.

 • zanzibar-reef-en-beach-resort-bar

Dag 13 t/m 16: Zanzibar – Reef & Beach resort *** of Paradise Beach resort **** All inclusive

Nog 4 volle dagen genieten op exotisch Zanzibar, heerlijk nagenieten van de safari, zonnen, zwemmen in het zwembad of de warme zee en optioneel deelnemen aan diverse leuke excursies en activiteiten zoals: Spice tour, Stone Town en Prison Island, zwemmen met dolfijnen, Blue Safari (zeilen langs verscholen baaien), snorkelen, duiken, kitesurfen en Jozani Forest met de red colobus aapjes.

Dag 17: Transferdag

Vandaag zit de vakantie erop en brengen wij u of naar het vliegveld van Zanzibar of naar de ferryhaven voor de overtocht naar Dar es Salaam voor de terugvlucht naar huis met een tas vol mooie herinneringen.

Tijdens deze fantastische Familie Safari Serengeti rondreis, verblijft u in de volgende uitermate goed verzorgde accommodaties:

AFRICA SAFARI (Glamping) CAMP **** – LAKE MANYARA

Ligging:

Dit nieuwe Africa safari (Glamping) Camp, onder Nederlands management, ligt aan de rand van het Lake Manyara, vlakbij het leuke ‘kunstenaars’ dorp en voormalige Maasai plaats Mto Wa Mbu (spreek uit: To-wambu) africa-safari-camp-luxe-safari-tent

Faciliteiten:

Op het terrein ligt een mooi zwembad, waar u aan het eind van een safaridag een verfrissende duik kunt nemen. Verder is er een gezellige bar, lounge en restaurant waar u zal genieten van een heerlijk diner en uitgebreid ontbijt, voordat we verder trekken richting de Serengeti.africa-safari-camp-lake-manyara-keuken

 

 

 

Glamping Safari tenten:

U verblijft in zeer comfortabele ingerichte grote Safari tenten voor 2-4 personen met uitstekende bedden met klamboe, een en-suite badkamer en een veranda met zitjes met uitzicht op het Lake Manyara. africa-safari-camp-lake-manyara-keuken-inrichting

 

 

 

 

 

 

 

 

MAWE TENTED CAMP ****

Algemeen:

Het luxe Mawe Tented Camp is genoemd naar een van de vele rotspartijen (‘Kopjes’), die de eindeloze vlaktes van de Serengeti versieren.

 • Serengeti-Mawe-Tented-Camp
  Serengeti - Luxe Safari Tented Camp

Tijdens een verblijf in het Mawe Tented Camp, ervaart u de Afrikaanse wildernis op zijn best, met de luxe van een uitstekend bed, een eigen badkamer met stromend water, een wastafel en toilet, maar wel midden in de adembenemend mooi natuur van de Serengeti. U ruikt, voelt en ziet alle aspecten van het mooiste dat Afrika te bieden heeft op het gebied van natuur en wildlife.

Ligging:

Op een unieke plek staan 12 grote Safari Tenten (8 x 4 meter) ruim opgezet. Centraal staat er een lounge en een diner tent en er is een gezellige kampvuurplaats.

Luxe Safari tenten:

De tenten zijn luxe ingericht met een kingsize 2-persoonsbed, en/of twee enkele bedden. Iedere tent heeft een eigen badruimte met een douche, wastafel en toilet. Het is een geweldige ervaring om in zo’n Tented Lodge te verblijven, u slaapt veilig binnen dik canvas muren en u hoort regelmatig de geluiden van de wilde dieren aan de andere kant van het canvas.

Het Mawe Tented Camp wordt d.m.v. zonne-energie verlicht. Na een lange game drive wordt u aan het eind van de middag door ons vriendelijke personeel verwelkomd en uitermate goed verzorgd. De combinatie van het maken van avontuurlijke game drives door de onmetelijke Serengeti en het verblijf in het Mawe Tented Camp is de ideale manier om een safari te maken!

REEF & BEACH RESORT *** – ZANZIBAR

Reef & Beach Resort ligt in het zuidoosten van Zanzibar, pal aan het witte zandstrand en de kristalheldere blauw-groene Indische oceaan met een koraal rif op circa 500 meter uit de kust, waar je prachtig kunt snorkelen.Het hotel wordt gerund door een Nederlands management, die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

 • Zanzibar - Reef & Beach Resort
  Zanzibar - Reef & Beach Resort

Er is een mooi zwembad met ligstoelen, een zandstrand, massage ruimte (tegen betaling), een restaurant (buffet en a-la carte) en 3 bars (zwembad, steiger en restaurant). Er is een mooie steiger aan de Indische Oceaan gebouwd met een bar en een lounge.

U verblijft in 2-persoonskamers, ingericht met een 2-persoonsbed, ventilator, airco en aparte badkamer met douche en toilet. Alle kamers hebben een terras of een balkon met zitje en uitzicht op het zwembad en de Indische Oceaan.

PARADISE BEACH RESORT **** – ZANZIBAR
Het fraaie ingerichte 4* Paradise Beach Resort ligt in het oosten van Zanzibar, pal aan het witte zandstrand en de kristalheldere blauw-groene Indische oceaan. Het Resort wordt gerund door een Nederlands management, die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

 • Zanzibar - Beach Paradise Resort - zwembad

De luchthaven ligt op 35 km van de luchthaven van Zanzibar en Stone TownParadise Beach Resort is ideaal voor mensen die van een idyllische accommodatie houden, van hun rust willen genieten, het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Paradise Beach Resort heeft 75 ruime kamers en bungalows, 2 zwembaden en een kinderbad, diverse bars, restaurants, ontspanningsruimte, spa, winkels en een fitnessruimte.

Alle kamers (van 2 t/m 6 personen) beschikken over een zitgedeelte, king sized bed (of twee afzonderlijke bedden), airconditioning, douche en/of bad en privé terras. Alle kamers hebben uitzicht op zee en weelderig begroeide tuinen.

Er zijn kluisjes op de kamers aanwezig om waardevolle spullen in te bewaren. In alle openbare ruimtes is gratis WiFi.

12-daagse Safari rondje Serengeti

2p 3p 4p 5p 6p
€ 3595
€ 3195
€ 2995 € 2895 € 2795

Laagseizoen (april – mei)

2p 3p 4p 5p 6p
€ 3295
€ 2895
€ 2695 € 2595 € 2495

Prijzen in Euro’s voor personen vanaf 16 jaar


Toeslagen:

Verlenging 6 dagen (5 nachten) Zanzibar in Reef & Beach resort, suite kamer met airco, op ‘All inclusive basis’, inclusief transfers:

 • vanaf 16 jaar: 395,- p.p.
 • kinderen tot 16 jaar, op kamer van ouders: 215,- p.p.
 • kinderen tot 16 jaar, op eigen kamer: 315,- p.p.
 • verblijf in Reef & Beach resort, in garden bungalow: 10,- p.p.p.n.
 • verblijf in Reef & Beach resort, in Ocean bungalow: 15,- p.p.p.n.
 • verblijf in Paradise Beach resort ****, in een suite kamer met airco, op all inclusive basis: 15,- p.p.p.n.

Kinderkorting:

 • kinderen van 4 tot 12 jaar 50% (indien op kamer van ouders)
 • kinderen van 12 tot 16 jaar 30% (indien op kamer van ouders)
 • kinderen van 12 tot 16 jaar 20% (indien op eigen kamer)

Toeslag: een persoon € 350,-

Aantal deelnemers per reisdatum: minimum 2 personen en maximum 6 personen

Aankomstdata: dagelijks vanaf 1 september 2016 t/m 31 januari 2018

In de reissom inbegrepen:

• Alle transfers
• Verblijf in genoemde accommodaties op basis van volpension
• Alle parkfee’s
• Game drives in speciale safari jeeps met openklapbaar panoramadak, koelbox en elektriciteit
• Bronwater tijdens de game drives
• Engelstalige chauffeurs
• Professionele gidsen
• Toeristenbelasting

Bij verlenging Zanzibar:

 • transfers vliegveld – Beach resort retour
 • 5 nachten verblijf in Reef & Beach resort *** met zwembad in suitekamers met airco, terras of balkon, op ‘All inclusive’ basis

Niet in de reissom inbegrepen:

• Internationale retourvlucht Kilimanjaro of een combinatie vlucht (heen Kilimanjaro en terug vanaf Zanzibar of Dar es Salaam), indien verlenging Zanzibar
• Visum $ 50 (bij aankomst zanzibar te betalen)
• Optionele activiteiten zoals: Excursie Lake Eyasi: € 125,- p.p. vanaf 16 jaar en € 85,- p.p. tot 16 jaar / mountainbike excursie € 35,- p.p.
• Excursies en activiteiten op Zanzibar
• Drankjes tijdens safaridagen
• Fooien
• Reis- & annuleringsverzekering

erer mattis, pulvinar dapibus leo.

safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar