Migratie Safari’s Serengeti – v.a. € 1795,- p.p. (7d)

Africa Safari Camps organiseert diverse Migratie Serengeti Safari’s, die in het teken staan van het volgen van de 2 miljoen hoefdieren. Naast het volgen van de duizenden wildebeesten en zebra’s kunnen ook de omliggende Nationale Parken Lake Manyara, Tarangire, Arusha en de wereldberoemde Ngorongoro Crater worden bezocht.  De Migratie Serengeti  is ook te combineren met culturele excursies naar een Maasai village en het Lake Eyasi, het leefgebied van de traditioneel levende ‘Bushmen’. Alle denkbare combinaties zijn mogelijk, verblijft u liever in een stenen lodge met zwembad i.p.v. in een grote safari tent met alle comfort? Ook kunt u alle Migratie Serengeti safari reizen combineren met een verlenging op het exotische eiland Zanzibar.

Voor de diverse Migratie Serengeti Safari rondreizen, klik hier voor de safari pakketten N55 t/m N58…

Africa Safari Camps

Serengeti – eindeloze vlaktes 

De ‘Migratie’ of ‘Grote Trek’ van ca. 2 miljoen hoefdieren is een bijzonder natuurverschijnsel en start jaarlijks als het gras op de zuidelijke vlakten is opgebruikt en de kuddes gnoes vergezeld door zebra’s en diverse gazelles langzaam naar het noorden trekken.

Na een verblijf van een paar maanden (augustus-oktober) in de Masai Mara in Kenia, razen de kuddes weer in vol galop richting het zuiden, terug naar het Ngorongoro gebied, waar het is gaan regenen. Hier paren de dieren en in februari worden de kalveren geboren, waarna de ‘Grote Trek’ van ongeveer 3.000 kilometer in april weer van start gaat.

Spectaculair zijn de periodes dat de hoefdieren de rivieren ‘Grumeti’ en ‘Mara’ over moeten steken, waar ze worden opgewacht door vraatzuchtige reusachtige krokodillen. Hier zijn talloze reportages van gemaakt.

Tijdens de ‘grote trek’ staan de gnoes, zebra’s en gazellen voortdurend bloot aan gevaren van leeuwen, luipaarden, hyena’s en cheeta’s  op het ‘droge’ en tijdens de noodzakelijke rivier passages, waar ze door vraatzuchtige krokodillen worden opgewacht. De oversteek van de Mara rivier in het noorden van de Serengeti levert jaarlijks een enorm spektakel op, waar veel fotografen en toeristen uit de hele wereld op afkomen.

Migratie Serengeti Cyclus

Migratie Serengeti

Africa Safari Camps

safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar