TANZANIA – ACCOMMODATIES – ZANZIBAR

AFRICA SAFARI EIGEN ACOMMODATIES

Africa Safari Camps biedt eigen accommodaties met Nederlands management in:
ZANZIBAR: Paradise Beach Resort en Reef & Beach Resort
• SELOUS:
Africa Safari Camp
• LAKE MANYARA: (nieuw) Africa Safari Glamping Camp

Daarnaast werkt Africa Safari Camps samen met zorgvuldig geselecteerde Lodges, Tented Lodges en Tented Camps in alle bekende Nationale Parken van Tanzania.

Het is goed om te weten dat de prijs van een overnachting niet alleen afhangt van de luxe die u aantreft in de Lodges of Tented Camps, maar dat de exclusiviteit vaak ook te maken heeft met het unieke karakter en de bijzondere ligging van de Lodges en Tented Camps in en rond de Nationale Parken van Tanzania

Africa Safari Camps

Africa Safari Camp **** Selous  

Het Africa Safari Camp ligt midden in het reusachtig uitgestrekte Selous Game reservaat, vlakbij de Rufiji rivier, de airstrip, met als groot voordeel dat u meer van de wilde dieren kunt genieten en veel minder tijd nodig heeft om er te komen. Het Africa Safari Camp wordt geleid door een Nederlands management met lokale medewerkers. Logeren in het Africa Safari Camp is een onvergetelijke ervaring, vol avontuur en opwinding van de dag en ontspanning, sfeer en romantiek van de nacht.

 • safari-selous

Afrikaanse Bungalows en Banda’s
Het Africa Safari Camp ligt in een prachtige omgeving. Verscholen tussen bomen staan diverse Afrikaans ingerichte bungalows en traditionele banda’s (hutten), ingericht met prima bedden met een klamboe, plafond ventilator en een badkamer met douche en toilet. Ook is er elektriciteit aanwezig en Wifi in het centrale gedeelte van het Africa safari Camp.

Faciliteiten:

 • zwembad met ligstoelen en handdoeken
 • Afrikaans ingericht restaurant, waar de heerlijkste gerechten worden geserveerd
 • een speciale drinkkuil dat olifanten, apen, luipaarden en ander wild trekt om te drinken en te rusten. Het restaurant heeft hierop uitzicht en levert regelmatig fantastische beelden op
 • lounge gedeelte
 • een gezellige bar
 • een kampvuur plaats
 • een souvenirwinkel
 • gratis WiFi in centrale ruimtes

Verzorging:

In het typisch Afrikaanse ingerichte restaurant worden alle maaltijden vers bereid, met lokale ingrediënten, door onze professionele koks. Op de safari’s bieden we verse lunchpakketten, zodat u kunt genieten van een lunch op een mooie plek midden in de wildernis van de Selous.

Waarom Selous Game Reserve?

 • de Selous is het grootste wildreservaat in Afrika
 • Grote diversiteit van wilde dieren dankzij rivieren, meren, bergen en ongerepte bush
 • Off road Game drives in open safari jeeps zijn toegestaan
 • Bootsafari’s over Rufiji rivier en meren
 • Wandelsafari’s naar en door lokale dorpjes
 • Leuke en leerzame bushwalks met een bushman, Maasai, ranger en Engels sprekende gids
 • Selous is beschermd door UNESCO
 • Weinig Safari Camps en Lodges, dus geen massatoerisme
 • 50 minuten vliegen van Zanzibar, ideaal voor het maken van een exotische strandvakantie, na een spannende safari door de Selous
Zuidelijke-Parken-Tanzania

tanzania-selous-bushmen

Africa Safari Camps

Mawe Tented Camp **** Serengeti

Het luxe Mawe Tented Camp is genoemd naar een van de vele rotspartijen (‘Kopjes’), die de eindeloze vlaktes van de Serengeti versieren.

 • Serengeti-Mawe-Tented-Camp
  Serengeti - Luxe Safari Tented Camp

Tijdens een verblijf in het Mawe Tented Camp, ervaart u de Afrikaanse wildernis op zijn best, met de luxe van een uitstekend bed, een eigen badkamer met stromend water, een wastafel en toilet, maar wel midden in de adembenemend mooi natuur van de Serengeti. U ruikt, voelt en ziet alle aspecten van het mooiste dat Afrika te bieden heeft op het gebied van natuur en wildlife.

Op een unieke plek midden in de Serengeti staan 12 grote Safari Tenten (8 x 4 meter) ruim opgezet. Centraal staat er een lounge en een diner tent en er is een gezellige kampvuurplaats.

Luxe Safari tenten:

De Safari Tenten zijn luxe ingericht met een kingsize 2-persoonsbed, en/of twee enkele bedden. Iedere tent heeft een eigen badruimte met een douche, wastafel en toilet. Het is een geweldige ervaring om in zo’n Safari Tent te verblijven, u slaapt veilig binnen dik canvas muren en u hoort regelmatig de geluiden van de wilde dieren aan de andere kant van het canvas.

Het Mawe Tented Camp wordt d.m.v. zonne-energie verlicht. Na een lange game drive wordt u aan het eind van de middag door ons vriendelijke personeel verwelkomd en uitermate goed verzorgd. De combinatie van het maken van avontuurlijke game drives door de onmetelijke Serengeti en het verblijf in het Mawe Tented Camp is de ideale manier om een safari te maken!

Verzorging:

Alle maaltijden worden vers bereid, met lokale ingrediënten, door onze professionele koks. Op de safari’s bieden we verse lunchpakketten, zodat u kunt genieten van een lunch op een mooie plek midden in de wildernis van de Serengeti.

Serengeti Nationaal Park – Eindeloze grasvlakten!

De eindeloze grasvlakten zijn typerend voor de wereldberoemde Serengeti. Voor alle safari liefhebbers is het een absoluut hoogtepunt wanneer de migratie door het gebied trekt en je de enorme kuddes dieren over de vlaktes ziet trekken. Maar ook als de migratie zich elders begeeft, valt er van alles te zien. Grote groepen hyena’s en leeuwen bewonen het gebied. Verspreid op de vlakten liggen zogenaamde ‘kopjes’. Rotsformaties die vaak door leeuwen en luipaarden gebruikt worden om te ontspannen en de omgeving in de gaten te houden.

Waarom Serengeti Seronera?

De Seronera is het heuvelachtige en licht begroeide centrum van Serengeti Nationaal Park. De meeste Lodges en Tented Camps bevinden zich in dit gebied.  En niet voor niets, want het hele jaar door kun je hier veel wilde dieren spotten. Ook vind je hier het bezoekerscentrum, wat zeker een bezoek waard is. De Serengeti Seronera staat ook bekend om haar leeuwen met zwarte manen, maar ook luipaarden, cheeta’s en hyena’s kom je hier bijna altijd tegen, al moet je soms wel wat geluk hebben of de omgeving extra goed verkennen.

Africa Safari Camps

Lodges & Tented Lodges 

Tijdens de Safari rondreizenTanzania verblijft u in een mix van diverse Lodges, Tented Lodges en Tented Camps op de mooiste plekjes in, of net buiten de diverse parken. Tented Lodges en Tented Camps zijn bijzondere en sfeervol ingerichte typisch Afrikaanse accommodaties.

Er zijn Lodges, Tented Lodges en Tented Camps in diverse uitvoeringen, van goede middenklasse (3***), luxe (4****) en zeer Luxe (5*****), waarbij de Lodges en Tented Lodges in uiterlijk van elkaar verschillen. Een ding hebben ze gemeen, ze liggen altijd op de mooiste plekjes, midden in de natuur! De Lodges zijn altijd helemaal uit steen en hout gebouwd en de Tented Lodges zijn gedeeltelijk van canvas met veel hout en soms ook gedeeltelijk van steen.

 • safaris noordelijke parken tanzania

Africa Safari Camps

Lijst van accommodaties waar u tijdens de Safaris Tanzania kunt verblijven
(klik op de naam van de lodge voor extra informatie en foto’s):

 

Lodges & Tented Camps in omgeving van 3 *** 4 **** 5 *****
Dar es Salaam
Airport Guesthouse
Saadani NP
Firefly Lodge Bagamoyo Saadani Safari Lodge
Mikumi NP
Tanapa Bungalows Tan-Swiss hotel

Mikumi Wildlife Camp

Stanley’s Kopjes

Selous Game Reserve
Africa Safari Camp (zie hierboven)
Lake Manyara NP

Fanaka Resort

Eileen’s Trees Inn Lodge

Octagon lodge

Bougainvillea Country Lodge

Lake Manyara Wildlife Lodge

Rift Valley Phtographer Lodge

Ngorongoro Farm House

Tloma Lodge

Maromboi Tented Lodge

Migunga Forest Tented Camp

Lake Manyara Serena Lodge

Kitela LodgeGibbs Farm

Plantation Lodge

Tarangire NP Fanaka Resort
 

Tarangire Simba Camp

Tarangire Safari Lodge

Maromboi Tented Lodge

Tarangire River Camp

Tarangire Sopa Lodge

Swala Camp

Ngorongoro Crater

Fanaka Resort

Eileen’s Trees Inn Lodge

Octagon lodge

Bougainvillea Country Lodge

Ngorongoro Sopa Lodge

Ngorongoro Wildlife Lodge

Rhotia Valley Tented Lodge

Kitela Lodge

Gibbs Farm

Plantation Lodge

Ngorongoro Serena Lodge

Serengeti NP Angani Tented Camp

Nasikia tented Camp

Mawe Tented Camp

Kati Kati Tented Camp

Lobo Wildlife Lodge

Tortillis Tented Camp

Serengeti Serena Lodge

Serengeti Sopa Lodge

Mbalageti Lodge

Lake Eyasi NP

Fanaka Resort

Eileen’s Trees Inn Lodge

Octagon lodge

Bougainvillea Country Lodge

Tindiga Tented

Eyasi Safari Lodge

Rhotia Valley Tented Lodge

Kitela Lodge

Gibbs Farm

Plantation Lodge

Lake Natron NP Natron Tented Camp Natron River Camp Ngare Sero Lake Natron
Arusha NP

Outpost Lodge

Charity Hotel

Korona House

Planet Lodge

Kibo Palace

Karama Lodge

NgareSero Lodge

Lake Duluti Serena Lodge

RiverTrees Country Lodge

Arusha Coffee Lodge

Arusha Safari Lodge

Mount Meru hotel

Arumeru Lodge

 

Het aantal sterren is voornamelijk een indicatie voor de prijzen en niet qua ranking. Wel kwalificeren wij de 3 *** als goed middenklasse, 4 **** luxe en/of bijzonder gelegen en 5 **** luxe en bijzonder mooi gelegen Lodges en Tented Camps.

safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar