Saadani – Mikumi – Udzungwa Mountains – Selous – Zanzibar

(in juli en augustus ook als Familie Safari)

Tijdens deze 11 of 17-daagse (familie) wildlife experience safari rondreis gaat u 4 verschillende wild- en natuurparken ontdekken in Zuid-Tanzania en nagenieten op het tropische eiland Zanzibar in een fraai gelegen beachresort. Bewonder de wilde dieren in Tanzania’s mooiste natuurparken, stap terug in de tijd in de culturele stadjes Bagamoyo en Stone Town en geniet na op mooie witte zandstranden met wuivende palmbomen en heerlijk eten op het ‘kruiden’eiland Zanzibar. Maak de safarireis van uw leven!

wildlife-experience
wildlife experience
Zuidelijke-Parken-Tanzania

Bagamoyo – Saadani

Bagamoyo is een leuk historisch badplaatsje aan de Indische Oceaan. In Bagamoyo maken we ’s middags een excursie door het oude centrum, de kunstmarkt, het huis van Livingstone en eventueel het museum.

Saadani National Park is een klein, maar bijzonder natuurpark aan de oostkust van Tanzania en grenst als enige wildreservaat aan de Indische Oceaan en daarmee biedt dit park de unieke combinatie van wilde dieren op het land en in de zee. Dwars door Saadani stroomt de Wami rivier vol nijlpaarden en krokodillen, waarop je mooie bootsafari’s kunt maken.

Mikumi & Udzungwa Mountains

Mikumi National Park ligt in het midden van Tanzania en behoort tot de top 5 grootste natuurparken van dit Afrikaanse land. Dit park staat bekend om zijn uitgestrekte savannes en veel wilde diersoorten, met in het bijzonder leeuwen, buffels en grote groepen olifanten. De open vlaktes van dit park worden ook wel  vergeleken met die van de Serengeti, het bekendste park van Tanzania. Er komen in Mikumi meer dan vierhonderd vogelsoorten voor, een paradijs voor vogelspotters dus. Vanuit Mikumi maken we ook een tocht met de jeep naar de aangrenzende Udzungwa Mountains, waar we wandelend de bergen in kunnen gaan naar de spectaculaire watervallen, of een bezoek brengen aan de suikerplantages. Een bijzonder mooie off the road tocht door diverse lokale dorpjes en een schitterende natuur.

Selous Game Reserve – Africa Safari Camp

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar de Selous Game Reserve, het grootste en bij safarikenners een van de mooiste parken in heel Afrika. Aan het einde van de middag arriveren we in het Africa Safari Camp, waar we verblijven in typisch Afrikaanse ingerichte ‘Banda’s’ of ‘Bungalows’ met prima bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Voor het diner is er nog tijd genoeg voor een verfrissende duik in het zwembad. Relax, geniet en ontdek de omgeving van dit Afrikaanse camp midden in de bush van de Selous. Vanuit het Africa Safari Camp gaan we per ‘open’ jeep, boot en te voet de ongerepte Selous ontdekken.

Zanzibar – Stone Town

Na alle safari avonturen in de Selous is het tijd om afscheid te nemen van de wildernis en rijden we terug naar Dar es Salaam. Hier eindigt uw safari rondreis of u vliegt direct van de Selous naar Zanzibar voor een exotische strandvakantie met verblijf in een van onze comfortabele resorts, Reef & Beach resort *** of  Paradise Beach resort **** aan de oostkust van dit tropische bounty-eiland!verblijf Zanzibar.

Ook verblijft u 1 nacht in het Shaba Boutique hotel, een voormalig handelspand in het oude Stone Town en kunt u dit culturele leuke plaatsje uw gemak verkennen. De reis eindigt met een transfer naar het vliegveld van Zanzibar, of de ferryhaven van Stone Town  voor de overtocht naar Dar es Salaam en vlucht naar huis met een koffer vol mooie herinneringen!

 • Vlieg en jeepsafari
  Zanzibar - Reef & Beach Resort - Strandbungalow

11-17d Wildlife Experience

Dag 1: Transfer vliegveld Dar es Salaam – Bagamoyo. Check-in bij Firefly Guesthouse
Dag 2: Historische en culturele tour Bagamoyo
Dag 3: Volle dag game drive in Saadani National Park
Dag 4: Transfer per jeep naar Mikumi National Park – Tanswiss Hotel
Dag 5: Volle dag game drive in Mikumi National Park
Dag 6: Jeep + wandeltocht naar Udzungwa Watervallen of naar de suikerplantages
Dag 7: Transfer Mikumi – Selous per jeep door Selous Game Reserve met korte game drive – Africa Safari Camp
Dag 8: Volle dag game drive door de Selous met bushlunch op idyllische plek
Dag 9: ’s Morgens relaxen bij zwembad, na de lunch wandeling door lokaal dorp en bootsafari Rufiji rivier
Dag 10: Volle dag game drive Selous naar de Hot-Springs
Dag 11: Na ontbijt per jeep naar de airstrip voor vlucht naar Dar es Salaam of naar Zanzibar voor verlenging in een van de Beach Resorts

Bij verlenging: Zanzibar in Reef & Beach Resort *** of Paradise Beach Resort ****

Dag 11: Vlucht vanaf Selous naar Zanzibar en transfer naar Reef & Beach of Paradise Beach ResortAll inclusive
Dag 12:
Zanzibar – Reef & Beach Resort of Paradise Beach Resort
Dag 13:
Zanzibar – Reef & Beach Resort of Paradise Beach Resort
Dag 14:
Zanzibar – Reef & Beach Resort of Paradise Beach Resort
Dag 15:
Zanzibar – Reef & Beach Resort of Paradise Beach Resort
Dag 16: Transfer naar Stone Town – Shaba Boutique hotel
Dag 17:
Check-out & ferry overtocht naar Dar es Salaam voor vlucht terug

Africa Safari Camps

Tijdens deze 12- of 17-daagse (familie) wildlife experience gaat u eerst 2 dagen relaxen en cultuur opsnuiven in Bagamoyo en dan op safari door de ongerepte wildernis van Saadani, Mikumi, Udzungwa Mountains en de Selous en eindigt deze reis op Zanzibar in een van onze Beach resorts en/of Shaba Boutique Hotel in Stone Town. 

DAG 1: Aankomst Dar es Salaam – transfer naar Bagamoyo – Firefly guesthouse

Aankomst Dar es Salaam airport, ontvangst chauffeur, transfer naar Bagamoyo, Firefly guesthouse, welkomstdrankje, inchecken kamers. Rest van de dag vrije besteding.

 • saadani-mikumi-selous-zanzibar

DAG 2: Bagamoyo

Na het ontbijt maken we een culturele wandeling door het oude Bagamoyo en laat onze gids u de veel zien en zal hij vertellen over de geschiedenis van dit bijzondere plaatsje. ’s Middags na de lunch vrije besteding, lekker relaxen bij het zwembad of op de witte stranden aan de Indische Oceaan.

DAG 3: Bagamoyo – Saadani Nationaal Park

Vandaag rijden we de safari jeep via een mooie route naar het Saadani National Park. Dit bijzondere natuurpark grenst als enige wildreservaat aan de Indische Oceaan en daarmee biedt dit park de unieke combinatie van wilde dieren op het land en in de zee. Dwars door Saadani stroomt de Wami rivier vol nijlpaarden en krokodillen, waarop we een mooie bootsafari kunnen maken. Aan het eind van de dag komen we weer terug in Firefly guesthouse, waar we voor het diner nog een verkoelende duik in het zwembad kunnen nemen.

DAG 4: Bagamoyo – Mikumi Nationaal Park

Na het ontbijt, laden we onze bagage en lunchboxen in de jeep en rijden we in circa 5 uur naar het Mikumi National Park, waar we ‘s middags arriveren en heerlijk kunnen relaxen bij het zwembad. We verblijven in het comfortabele Tanswiss hotel, in keurig ingerichte kamers met airco en een vernieuwd zwembad op basis van volpension.

 • Saadani-Zebra's

DAG 5: Mikumi – Game drive

Direct na het ontbijt maken we de eerste game drive, want ‘s morgens vroeg als het nog niet zo warm is zijn de (roof)dieren het meest actief. We gebruiken onze lunch op een mooie plek in het park en gaan verder met onze gamedrive, waarbij we het grootste gedeelte van dit bijzonder mooie wildpark zullen zien. Bij de hippopool kunnen we even de benen strekken en van dichtbij nijlpaarden en krokodillen bewonderen. Diner en overnachting in Tanswiss hotel.

DAG 6: Udzungwa Mountains

Vandaag maken we een prachtige off the road rit met onze jeep naar de Udzungwa Mountains voor een pittige wandeltocht naar de prachtige watervallen of we maken een tour naar de suikerplantages. aan het eind van de dag arriveren we weer in het comfortabele Tanswiss hotel, nog even zwemmen, sundowner, heerlijk dineren en slapen in een goed bed.

DAG 7: Mikumi – Selous Game Reserve

Na het ontbijt laden we de bagage weer in de jeep of op het dak en rijden we via een prachtige route naar het Africa Safari Camp midden in de Selous, vlakbij de rivier. Het Africa safari Camp is onze uitvalsbasis voor de komende 2 dagen, waarbij we op per safari jeep, boot en te voet de ongerepte Selous gaan ontdekken en veel wilde dieren gaan zien op het land en in het water. U verblijft hier in een comfortabele Afrikaanse bungalow of banda in prima bedden met klamboes en een badkamer met douche en toilet. Er is een zwembad, restaurant, bar en een gezellige kampvuur plaats. ‘s Avonds wordt u verwend met een heerlijk 3-gangendiner of buffet en genieten we na bij het kampvuur of aan de bar.

 • Vlieg en jeepsafari

DAG 8: Selous Game Reserve – Game drive met ‘open’ safari jeep

Vroeg uit de veren voor een ontbijt en dan is het tijd voor de eerste gamedrive door de Selous Game Reserve, op zoek naar de wilde dieren. Laat de verrekijker maar in uw tas, want we rijden gewoon naar de wilde dieren toe! Op een unieke plek midden in de Selous hebben we een goed verzorgde bushlunch. Aan het einde van de middag komen we weer terug in het Africa Safari Camp, misschien nog een duik in het zwembad en dan aan tafel voor een goed verzorgd menubuffet, nagenieten bij het kampvuur, of bij de bar en heerlijk slapen in een prima bed.

 • Vlieg en jeepsafari

DAG 9: Selous – relax, wandeling lokaal dorp en bootsafari Rufiji rivier

’s Morgen heerlijk relaxen bij het zwembad en ’s middags na de lunch gaan we per jeep naar een lokaal dorp, waar we een wandeling maken en zullen zien hoe de lokale bevolking hier leeft. Misschien kunnen we ook een school bezoeken pennen en schriften zijn altijd welkom). Na de wandeling rijden we naar de Rufiji rivier, waarop we een prachtige bootsafari gaan maken en veel krokodillen, nijlpaarden en exotische (roof)vogels zullen zien en de zon onder zullen zien gaan in de Rufiji rievier. Vervolgens terug naar het Africa Safari Camp voor een heerlijk diner en nagenieten bij het kampvuur en daarna wegdromen in een goed bed.

DAG 10: Selous – Game drive met ‘open’ safari jeep naar de Hot-Spring

Vandaag staat er weer een avontuurlijke game drive op het safari programma, we rijden via een schitterende route, waarbij we regelmatig stil zullen staan, diep de Selous in naar de Hot-Spring, een warmwaterpoel, waar we heerlijk in kunnen badderen. Hier nuttigen we ook onze lunch en via een andere mooie route rijden we weer terug naar het Africa Safari Camp voor een heerlijk diner en nagenieten bij het kampvuur. Tip: vergeet je zwemkleding niet!

DAG 11: Selous – Bushwalk met bushmen, Maasai en gids en vervolgens vlucht naar Dar es Salaam of naar Zanzibar voor strandverlenging

Na het ontbijt maken we onder begeleiding van een ranger, een Maasai of een bushmen een ‘bushwalk’ op zoek naar sporen van wilde dieren, waarbij de bushmen (in Swahili) en de gids (in Engels) veel vertellen over de flora en fauna in de Selous. Wie weet staan we plotseling oog in oog met een groepje olifanten of andere wilde dieren. Daarna zit deze prachtige safari rondreis erop en vliegen we u met een klein vliegtuig terug naar Dar es Salaam…   of naar Zanzibar voor een exotische strandvakantie!

BIJ VERLENGING ZANZIBAR:

DAG 12 t/m DAG 15: Zanzibar – Reef & Beach Resort *** of Paradise Beach Resort**** – All inclusive

Kom na een avontuurlijke safari rondreis op het vaste land van Tanzania tot rust in Reef & Beach Resort *** of Paradise Beach Resort**** en geniet van alle faciliteiten die het resort te bieden heeft, zoals een tropisch zwembad en de sfeervolle jettybar met prachtig uitzicht over de Oceaan. Neem een duik in de azuurblauwe zee en aanschouw de prachtige onderwaterwereld. Zwem tussen de wilde dolfijnen, zeeschildpadden en diverse kleurrijke vissoorten. Liever op het droge, neem dan een kijkje in het historische stadje Stone Town of maak een mooie wandel excursie door het Jozani Forest en bewonder de zeer vriendelijke en unieke Red Colobus apen.

DAG 16. Zanzibar – Stone Town – Shaba Boutique Hotel

Na het ontbijt uitchecken en een taxitransfer naar Stone Town, met verblijf in het leuke Shaba Boutique hotel, op basis van logies en ontbijt. Er zijn allerlei leuke en voordelige restaurantjes in Stone Town en de boulevard.

DAG 17: Transferdag

Na het ontbijt, afhankelijk van uw vluchttijd, transfer naar de ferryboot voor overtocht naar Dar es Salaam of naar het vliegveld van Zanzibar, voor de binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam en de aansluitende vlucht terug naar Nederland of België.

 

Tip! Wilt u langer blijven, dan kunt u eenvoudig extra nachten boeken in een van onze strandresorts op Zanzibar, of het leuke Shaba Boutique hotel in Stone Town.

GUESTHOUSE FIREFLY *** – BAGAMOYO

Guesthouse Firefly ligt in het oude gedeelte van Bagamoyo, ongeveer 60 km ten Noorden van Dar es Salaam. Het is gevestigd in een gerenoveerd historisch pand met veel authentieke onderdelen. Vanuit guesthouse Firefly loop je zo het oude historische centrum in met een leuke kunstmarkt en een vismarkt. Het is een leuke start van de rondreis om hier 2 nachten te verblijven en een stukje Tanzaniaanse cultuur in het hedendaagse Tanzania mee te maken.

Faciliteiten:

Guesthouse Firefly heeft een klein zwembad in de tuin met ligstoelen. Er is een gezellig restaurant waar verse maaltijden worden geserveerd. Ook is er een leuk ingerichte bar en zijn er diverse relaxhoekjes ingericht. Op het strand is een speciaal gedeelte voor de gasten van Firefly. Vanuit Firefly worden diverse excursies georganiseerd zoals snorkelen en fietsen.

Kamers:

De 2- en 3-persoonskamers zijn eenvoudig, maar netjes ingericht met bedden met klamboes en er is een ventilator in iedere kamer. Sommige kamers hebben uitzicht op zee en andere weer op de weelderig begroeide tuin.

 • saadani-mikumi-selous-zanzibar

TANSWISS HOTEL*** – MIKUMI

Tijdens ons bezoek aan het bijzonder mooie en wildrijke Mikumi Nationaal Park, verblijven we in het comfortabele Tanswiss hotel in keurig ingerichte kamers met airco een mooi vernieuwd groot zwembad, bar en restaurant, net buiten het Mikumi park.

 • mikumi-selous-zanzibar

AFRICA SAFARI CAMP **** SELOUS

Het Africa Safari Camp ligt midden in het Selous reservaat, vlakbij de Rufiji rivier en de airstrip, met als groot pluspunt dat u in de gelegenheid bent om meer van de dieren te bekijken en minder tijd aan reizen te besteden. Het camp wordt geleid door een Nederlands management met lokale medewerkers. Logeren in het Africa Safari Camp is een onvergetelijke ervaring, vol avontuur en opwinding van de dag en ontspanning, sfeer en romantiek van de nacht.

 • Africa Safari Camp Selous
  Africa Safari Camp - zwembad

Afrikaanse bungalows en banda’s:

Het Africa Safari Camp is erg ruim opgezet in een prachtige omgeving. Verdeeld over het terrein staan diverse Afrikaans ingerichte bungalows en traditionele banda’s, ingericht met prima bedden en klamboe, plafond ventilator en een badkamer met douche en toilet. Ook is er elektriciteit aanwezig.

Faciliteiten:

 • zwembad met ligstoelen en handdoeken
 • Afrikaans ingericht restaurant, waar de heerlijkste gerechten worden geserveerd
 • een speciale drinkkuil dat olifanten, apen, luipaarden en ander wild trekt om te drinken en te rusten. Het restaurant heeft hierop uitzicht en levert regelmatig fantastische beelden op
 • lounge gedeelte
 • een gezellige bar
 • een kampvuur plaats
 • een souvenirwinkel
 • gratis WiFi in centrale ruimtes

Verzorging:

Wij bieden volpension en alle maaltijden worden vers, met lokale ingrediënten, bereid door onze koks. Op de safari’s bieden we verse lunchpakketten, zodat u kunt genieten van een lunch op een mooie plek midden in de wildernis van de Selous.

REEF & BEACH RESORT *** – ZANZIBAR
Reef & Beach Resort ligt in het zuidoosten van Zanzibar, pal aan het witte zandstrand en de kristalheldere blauw-groene Indische oceaan met een koraal rif op circa 500 meter uit de kust, waar je prachtig kunt snorkelen.Het hotel wordt gerund door een Nederlands management, die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

 • Zanzibar - Reef & Beach Resort
  Zanzibar - Reef & Beach Resort

Er is een mooi zwembad met ligstoelen, een zandstrand, massage ruimte (tegen betaling), een restaurant (buffet en a-la carte) en 3 bars (zwembad, steiger en restaurant). Er is een mooie steiger aan de Indische Oceaan gebouwd met een bar en een lounge.

U verblijft in 2-persoonskamers, ingericht met een 2-persoonsbed, ventilator, airco en aparte badkamer met douche en toilet. Alle kamers hebben een terras of een balkon met zitje en uitzicht op het zwembad en de Indische Oceaan.

PARADISE BEACH RESORT **** – ZANZIBAR
Het fraaie ingerichte 4* Paradise Beach Resort ligt in het oosten van Zanzibar, pal aan het witte zandstrand en de kristalheldere blauw-groene Indische oceaan. Het Resort wordt gerund door een Nederlands management, die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

 • Zanzibar - Beach Paradise Resort - zwembad

De luchthaven ligt op 35 km van de luchthaven van Zanzibar en Stone Town. Paradise Beach Resort is ideaal voor mensen die van een idyllische accommodatie houden, van hun rust willen genieten, het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Paradise Beach Resort heeft 75 ruime kamers en bungalows, 2 zwembaden en een kinderbad, diverse bars, restaurants, ontspanningsruimte, spa, winkels en een fitnessruimte.

Alle kamers (van 2 t/m 6 personen) beschikken over een zitgedeelte, king sized bed (of twee afzonderlijke bedden), airconditioning, douche en/of bad en privé terras. Alle kamers hebben uitzicht op zee en weelderig begroeide tuinen.

Er zijn kluisjes op de kamers aanwezig om waardevolle spullen in te bewaren. In alle openbare ruimtes is gratis WiFi.

12-daagse Saadani-Mikumi-Udzungwa Mountains-Selous-Zanzibar

SP04. 12-daagse wildlife experience – inclusief internationale vlucht*

2p 3p 4p 5p 6p
€ 3299
€ 2999
2899
€ 2849
€ 2799

SP04. 12-daagse wildlife experience – exclusief internationale vlucht

2p 3p 4p 5p 6p
€ 2699
€ 2399 € 2299 € 2249 € 2199

* voor bepaalde hoog-en piekseizoen periodes (juli + augustus en kerst + oud-en nieuw) gelden toeslagen voor de vluchten, afhankelijk van het moment van boeken. U ontvangt hiervoor indien van toepassing een aangepaste offerte!

All inclusive = (snacks, frisdrankjes, vruchtensapjes, lokale bieren, huiswijn en lokale sterke drank, tot 23.00 uur)

Verlenging 6-dagen Zanzibar:

 • 6-daagse Zanzibar (5 nachten Reef & Beach Resort + 1 nacht Shaba Boutique Hotel) € 495,- p.volwassene / € 245,- p.kind (op kamer van ouders)
 • 6-daagse Zanzibar (5 nachten Paradise Beach Resort + 1 nacht Shaba Boutique Hotel) € 595,- p.volwassene / € 295,- p.kind (op kamer van ouders)
 • Extra nacht Reef & Beach resort *** € 65,- p.p. op basis van All Inclusive
 • Extra nacht Paradise Beach resort **** € 80,- p.p. op basis van All Inclusive

Kinderkortingen:

 • kinderen 2 t/m 11 jaar 50% (op kamer van ouders)
 • kinderen 12 t/m 15 jaar 20% (op kamer van ouders)

Aantal deelnemers per reisdatum: minimum 2 personen en maximum 6 personen

Aankomstdata: dagelijks

In de reissom inbegrepen:

   • internationale vlucht, indien gewenst (met Turkisch airways, Emirates, Qatar en Oman air dagelijks vertrek met overstap, TUI/Jet air wekelijks vertrek directe vlucht)
   • alle transfers vliegveld – resort
   • 3 x overnachting in Bagamoyo, Firefly guesthouse in eenvoudig ingerichte 2-4 persoonskamers met douche en toilet, op basis van volpension
   • 3 x overnachting in Tanswiss hotel met groot zwembad in Mikumi in 2-3 persoons kamers met airco, douche en toilet op basis van volpension
   • 3 x overnachting in Africa Safari Camp met zwembad in Afrikaanse bungalow of banda, op basis van ‘Volpension’
   • alle parkfees voor Mikumi Nationaal Park en Selous Game reserve
   • alle game drives in Saadani, Mikumi, Selous (1 x halve dag en 4 x hele dag) in speciale safari jeeps, inclusief bushlunches op idyllische plekken
   • culturele wandeling Bagamoyo
   • wandeltocht Udzungwa Mountains of suikerplantages
   • bootexcursie Rufiji rivier
   • bezoek lokaal dorp Selous
   • bushwalk met Maasai, ranger en gids in de omgeving van het Africa Safari Camp
  • Bij Verlenging Zanzibar:

   • 5 x overnachting in Reef & Beach resort of Paradise Beach Resort, op basis van ‘All inclusive’
   • 1 x overnachting in Shaba Boutique Hotel in Stone Town – Zanzibar, logies en ontbijt

Niet in de reissom inbegrepen:

   • retourvlucht Dar es Salaam (indien vlucht zelf geboekt)
   • visumkosten $ 50 p.p. te betalen op het vliegveld in Tanzania
   • alle (bar)drankjes
   • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
   • Toeristenbelasting $ 2,5 p.p.p.n. (safari) en $ 1,- p.p.p.d (Zanzibar, ter plaatse betalen)
safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar