14-daagse beste van Zuid en Noord Tanzania v.a. € 3999,- p.p. (SP83)

Zanzibar – Selous – Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro Crater – Tarangire – Zanzibar

Fly & Drive Safari

Wilt u een safarirondreis door de mooiste Parken van zowel Zuid en Noord Tanzania maken en dat afsluiten met een exotische strand vakantie op Zanzibar? Dan is dit de ultieme strand & safari reis!

verruil uw moderne gehaaste leven en stap in de wonderschone Afrikaanse wereld, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan maak een prachtige game drive door de ongerepte Selous, het grootste en bij kenners mooiste safaripark in heel Afrika maak een indrukwekkende bootsafari op de machtige Rufiji rivier vol nijlpaarden en krokodillen zie Leeuwen, luipaarden en cheeta’s op de beroemde ‘kopjes’ in de immens uitgestrekte Serengeti maak kennis met de beroemde Migratie van de meer dan 2 miljoen gnoes en zebra’s bezoek Lake Manyara dat roze kleurt van de duizenden flamingo’s  zie olifanten spetteren in een waterpoel luipaarden die zich hoog in acaciabomen verschuilen al loerend op een prooi ontdek hoe het trotse Maasai volk nog traditioneel met hun kuddes leeft en hoe de bushmen jagen voor hun dagelijkse voedsel spot de ‘Big 5’ in de wonderbaarlijke Ngorongoro Crater, de beroemdste ‘levende’ vulkaan van Afrika kom helemaal tot rust op parelwitte stranden van Zanzibar laat u onderdompelen onder een deken van Arabische invloeden in het culturele erfgoed Stone Town duik of snorkel in een kristal heldere Oceaan vol exotische vissen en kleurrijk koraal zie de bedrijvigheid in de lokale dorpjes en laat u verrassen door de vriendelijke bevolking, want Tanzania is een zeer gastvrij land.

Africa Safari Camps

Ontdek de Ngorongoro Crater
Best of Noord en Zuid Tanzania

ZANZIBAR

Zanzibar is een exotisch ‘kruiden’eiland aan de oostkust van Tanzania. Stap in de wereld van bijzondere culturen en diverse landschappen. Laat je verwennen met typische Zanzibariaanse gerechten en kom geheel tot rust op de parelwitte stranden met wuivende palmbomen. Relaxen en zonnebaden en deelnemen aan diverse leuke excursies en activiteiten. Slenter door het labyrint van smalle steegjes in het oude culturele Stonetown en ontdek het eiland op uw manier!

(klik op kaart voor vergroting)

9 daagse migratie Serengeti

safari selous

safaris-noordelijke-parken

BESTE VAN ZUID EN NOORD TANZANIA

Deze 14-daagse complete strand & safari rondreis Noord en Zuid Tanzania start op Zanzibar, waar u een paar dagen helemaal tot rust zult komen om te starten met een weergaloos safari avontuur door de Selous in het Zuiden en de Serengeti en Ngorongoro Crater in het Noorden van Tanzania.

Na vier dagen genieten op tropische zandstranden, zwemmen, snorkelen en genieten van heerlijk eten in het fraai gelegen Reef & Beach resort, vliegen we u eerst naar de Selous in het Zuiden van Tanzania waar u per ‘open’ safari-jeep, safariboot en te voet dit ongerepte natuurreservaat gaat verkennen, vervolgens vliegt u naar het Noorden van Tanzania, waar de wereldberoemde Ngorongoro Crater en Serengeti liggen, decor voor vele natuurfilms die dagelijks worden uitgezonden op televisie, maar u gaat het nu met uw eigen ogen aanschouwen en bewonderen. Een ervaring die u nooit meer zult vergeten, misschien wel de ‘ones in a lifetime’ strand & safarivakantie. Na deze spectaculaire safari rondreis door de mooiste safariparken in het Zuiden en Noorden van Tanzania vliegt u weer terug naar Zanzibar, waar u nog een aantal dagen zult nagenieten in het luxe Paradise Beach resort!

SP83: Beste van Zuid + Noord Tanzania:

Dag 1: Transfer vliegveld Zanzibar – Reef & Beach resort,
Check-in en welkomstdrankje
Dag 2: Zanzibar – Reef & Beach Resort (optioneel excursie)
Dag 3: Zanzibar – vlucht Selous – Africa Safari Camp
Dag 4: Selous – Africa Safari Camp
Dag 5: Vlucht via Dar es Salaam naar Arusha – Lake Manyara – Africa Safari Camp
Dag 6: Lake ManyaraSerengeti – game drive – Tented Safari Camp
Dag 7: Serengeti – game drives – Tented Safari Camp
Dag 8: Serengeti – Ngorongoro Crater – game drive – Africa Safari Camp
Dag 9: Lake Manyara – Africa Safari Camp – relaxdag (optioneel game drive)
Dag 10: Tarangire – game drive – Africa Safari Camp
Dag 11:
Transfer Arusha airport en vlucht naar Zanzibar, transfer naar Paradise Beach Resort
Dag 12 + 13: Zanzibar – Paradise Beach resort**** (optionele excursies)
Dag 14:
Na het ontbijt uitchecken en transfer naar het vliegveld van Zanzibar.

Africa Safari Camps

Tijdens deze 14-daagse Beste van Zuid en Noord Tanzania strand & safari rondreis, gaat u eerst 2 dagen relaxen in het comfortabele Reef & Beach resort*** op Zanzibar en dan 8 dagen op safari door de ongerepte wildernis van Zuid en Noord Tanzania om vervolgens weer 4 dagen na te genieten in het luxe Paradise Beach resort**** op tropisch Zanzibar.

DAG 1: Aankomst Zanzibar – transfer naar Reef & Beach resort

Welkom op het tropische eiland Zanzibar, waar u letterlijk en figuurlijk warm ontvangen wordt. Op het vliegveld van Zanzibar ontvangt u na betaling van $50 het toeristenvisum en na het ophalen van uw bagage staat onze taxi klaar om u naar het Reef & Beach resort te brengen. Hier word u hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje. U verblijft in een suitekamer met airco, aan het zwembad met uitzicht op zee. grazande giraffen en duikende dolfijnen

DAG 2: Zanzibar – Reef & Beach Resort***

Kom geheel tot rust in Reef & Beach en geniet van alle faciliteiten die het resort te bieden heeft, zoals een tropisch zwembad en de sfeervolle jettybar met prachtig uitzicht over de Oceaan. Neem een duik in de azuurblauwe zee en aanschouw de prachtige onderwaterwereld. Zwem tussen de wilde dolfijnen, zeeschildpadden en diverse kleurrijke vissoorten. 

DAG 3: Per vliegtuigje naar Selous – Africa Safari Camp

Met een klein vliegtuigje vanaf Zanzibar airport naar Selous Game Reserve, op het vaste land van Tanzania, een excursie op zich! Van de airstrip per jeep naar het Africa Safari Camp, ontvangst met welkomstdrankje, inchecken Afrikaanse ‘Banda’ of Bungalow en lunch in het Afrikaans ingerichte restaurant. In de middag maken we een waandeling door het lokale dorp en ziet u hoe de lokale mensen leven. Vervolgens rijden we naar de machtige Rufiji rivier voor een bijzondere bootsafari. Aanschouw de prachtige natuur en de wilde dieren vanaf het water, waarin honderden nijlpaarden en andere diersoorten leven en geniet van de prachtig gekleurde lucht tijdens de zonsondergang. Een maal weer in het Africa Safari Camp, nog een duik in het zwembad en dan aan tafel voor een heerlijke avondmaaltijd en daarna nagenieten in de bar of bij het kampvuur. 

DAG 4: Selous – game drive per ‘open’ safari-jeep

Vroeg ontbijt, want vandaag gaan met een ‘open’ safari-jeep op zoek naar divers wildlife, waaronder een aantal van de Big 5! De Selous Game Reserve is het enige natuurpark in Tanzania waar “off road” gereden mag worden, waardoor een verrekijker overbodig is. Onze chauffeurs en gidsen zijn getraind in het spotten van dieren en rijden er direct op af. Wees niet bang, u bent volkomen veilig. Geniet volop van al het moois dat u onderweg tegenkomt: zebra’s, giraffen, olifanten, buffels, leeuwen, impala’s en met een beetje geluk komen we ook een luipaard tegen of een groep wilde honden, die nog veel in de Selous voorkomen. Tussen de middag nuttigen we onze meegebrachte lunch op een veilige plek midden in de Selous, bij een gigantische baobabboom of een andere idyllische plek.

DAG 5: Per vliegtuig naar Arusha – transfer Lake Manyara – Africa Safari Glamping Camp

Vandaag per vliegtuigje eerst naar Dar es Salaam en vervolgens vlucht naar Arusha airport, dat dichtbij Lake Manyara ligt. Met een beetje geluk ziet u de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro. Transfer naar Africa Safari Glamping aan de rand van Lake Manyara Nationaal Park. Een prachtige route door de ongerepte natuur waar de Maasai op een traditionele leeft. Welkomstdrankje en inchecken in een grote compleet ingerichte safari tent met een eigen badkamer. Diner in een grote restaurant safaritent en ’s avonds nagenieten bij het kampvuur. safaris-noordelijke-parken

DAG 6: Lake Manyara – Serengeti (Seronera)

Een vroeg ontbijt, want vandaag rijden we met een speciale safari-jeep via de Ngorongoro conservation area naar het hart van de Serengeti, het gebied met de ‘Kopjes’, waar de ‘grote’ katten te vinden zijn en heel veel andere wilde dieren. We arriveren bij het Tented Safari Camp, prachtig gelegen midden in de savanna. Hier verblijft u de komende 2 nachten in een luxe grote safaritent met stromend water en een eigen toilet. Hier gaat u het ware ‘Out of Africa’ gevoel ervaren zittend bij het kampvuur en terugdenkend aan al het moois dat u overdag heeft gezien.

DAG 7: Serengeti – game drives

Bij zonsopkomst ontbijt en daarna met de jeep op pad met een lunchpakket en voldsafaris-noordelijke-parkenoende water, op zoek naar de wilde dieren. Afhankelijk van het seizoen bewegen de gnoes en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti, gevolgd en bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s. In overleg met de gids/chauffeur overleggen we welke route we nemen. aan het eind van de middag komen we weer terug in ons Tented Camp, waar we genieten van een sundowner en een heerlijk 3-gangen diner.

DAG 8: Lake Manyara – game drive Ngorongoro Crater

Weer vroeg op, want ’s morgens maken we een korte game drive door de Serengeti, via de Ngorongoro conservation area naar de Ngorongoro Crater. Eerst de Crater omhoog, om vervolgens via een steile weg naar beneden te rijden. Het is een spektakel om te zien hoe dit natuurwonder is uitgegroeid tot een arena met prachtige flora en fauna. Geef je ogen de kost en kijk goed om je heen, want vele diersoorten zijn hier te aanschouwen. Olifanten, buffels, leeuwen, zebra’s, impala’s en ga zo maar door. Waar je ook rijd je ziet altijd de natuurlijke Craterrand om je heen en in het midden het witte meer, waar altijd veel wilde dieren zich bevinden, waaronder de neushoorn, die met uitsterven wordt bedreigd, maar hier nog aanwezig is en waarvan de aantallen toenemen. Na een volle dag game driven door een prachtige natuur keren we terug in het Africa Safari Camp aan de rand van het Lake Manyara, waar we voor het diner nog een duik in het zwembad kunnen nemen. tanzania-ruaha-zebra's-drinken-in-rivier

DAG 9: Lake Manyara – Africa Safari Camp – relaxdag of extra game drive of… bezoek Lake Eyasi – bushmen

Vandaag staat in het teken van relaxen in het Africa Safari Glamping Camp. Lees een boek met het geritsel van de wilde dieren op de voorgrond, of neem een duik in het zwembad. U verblijft dichtbij het (kunstenaars)dorp Mto wa Mbu, wat heel leuk is om doorheen te wandelen, eventueel met een gids. Of ga per mountainbike naar een Maasai village en zie met eigen ogen hoe dit trotse volk leeft. Ook kunnen we naar het Lake Eyasi, waar de tradiotioneel levende Hadzabe (bushmen) leven. Wilt u toch liever deze dag doorbrengen tussen de wilde dieren, dan is een extra game drive altijd mogelijk, bijvoorbeeld het Lake Manyara National Park, dat letterlijk om de hoek ligt en waar leeuwen vaak in bomen liggen en u bij de hippopool en de warmwater bronnen, de benen kunt strekken.

DAG 10: Tarangire Nationaal ‘olifanten’ Park

Vandaag gaan we voor de laatste keer tijdens deze safari reis op game drive naar het prachtige Tarangire National Park. Aanschouw hoe de olifanten, impala’s en andere diersoorten drinken uit de Tarangire rivier. grazende gireaffen en duikende dolfijnenZie in de verte de bergketens en geniet hoe mooi deze de natuur vormen. Na een schitterende safaridag in Tarangire keren we eind van de middag terug in het Africa Safari Glamping Camp om na te genieten van al het moois dat u gezien en ervaren hebt.

DAG 11: Transfer Arusha airport voor vlucht terug naar Zanzibar

Vandaag is het helaas tijd om afscheid te nemen van het prachtige Africa Safari Glamping Camp en met een klein vliegtuig terug te keren van Arusha vliegveld naar Zanzibar, voor verblijf in Paradise Beach resort.

DAG 12 + 13: Zanzibar – Paradise Beach resort****

Na de avontuurlijke safari in het Noorden van Tanzania heeft u nog twee volle dagen op Zanzibar met verblijf in Paradise Beach Resort! Relaxen op het resort, of snorkelen, duiken, zwemmen tussen wilde dolfijnen, shoppen in Stone Town of gewoon lekker van de zon genieten op het strand of aan het zwembad en laat u verwennen met heerlijke verse gerechten.

Dag 14: Zanzibar – transfer Vliegveld voor vertrek naar huis

Afhankelijk van u vertrektijd, kunt u overdag nog relaxen en genieten van de faciliteiten op het beachresort. Onze taxi brengt u op tijd naar de luchthaven, voor uw vertrek terug naar huis.

Tip! Wilt u langer blijven, dan kunt u eenvoudig extra nachten boeken in een van onze strandresorts op Zanzibar, of het leuke Shaba Boutique hotel in het culturele hoofdstadje Stone Town.

AFRICA SAFARI (Glamping) CAMP **** – LAKE MANYARA

Ligging:

Dit nieuwe Africa safari (Glamping) Camp, onder Nederlands management, ligt aan de rand van het Lake Manyara, vlakbij het leuke ‘kunstenaars’ dorp en voormalige Maasai plaats Mto Wa Mbu (spreek uit: To-wambu) africa-safari-camp-luxe-safari-tent

Faciliteiten:

Op het terrein ligt een mooi zwembad, waar u aan het eind van een safaridag een verfrissende duik kunt nemen. Verder is er een gezellige bar, lounge en restaurant waar u zal genieten van een heerlijk diner en uitgebreid ontbijt, voordat we verder trekken richting de Serengeti.africa-safari-camp-lake-manyara-keuken

 

 

 

Glamping Safari tenten:

U verblijft in zeer comfortabele ingerichte grote Safari tenten voor 2-4 personen met uitstekende bedden met klamboe, een en-suite badkamer en een veranda met zitjes met uitzicht op het Lake Manyara. africa-safari-camp-lake-manyara-keuken-inrichting

 

 

 

 

 

MAWE TENTED CAMP ****

Algemeen:

Het luxe Mawe Tented Camp is genoemd naar een van de vele rotspartijen (‘Kopjes’), die de eindeloze vlaktes van de Serengeti versieren.

 • Serengeti-Mawe-Tented-Camp
  Serengeti - Luxe Safari Tented Camp

Tijdens een verblijf in het Mawe Tented Camp, ervaart u de Afrikaanse wildernis op zijn best, met de luxe van een uitstekend bed, een eigen badkamer met stromend water, een wastafel en toilet, maar wel midden in de adembenemend mooi natuur van de Serengeti. U ruikt, voelt en ziet alle aspecten van het mooiste dat Afrika te bieden heeft op het gebied van natuur en wildlife.

Ligging:

Op een unieke plek staan 12 grote Safari Tenten (8 x 4 meter) ruim opgezet. Centraal staat er een lounge en een diner tent en er is een gezellige kampvuurplaats.

Luxe Safari tenten:

De tenten zijn luxe ingericht met een kingsize 2-persoonsbed, en/of twee enkele bedden. Iedere tent heeft een eigen badruimte met een douche, wastafel en toilet. Het is een geweldige ervaring om in zo’n Tented Lodge te verblijven, u slaapt veilig binnen dik canvas muren en u hoort regelmatig de geluiden van de wilde dieren aan de andere kant van het canvas.

Het Mawe Tented Camp wordt d.m.v. zonne-energie verlicht. Na een lange game drive wordt u aan het eind van de middag door ons vriendelijke personeel verwelkomd en uitermate goed verzorgd. De combinatie van het maken van avontuurlijke game drives door de onmetelijke Serengeti en het verblijf in het Mawe Tented Camp is de ideale manier om een safari te maken!

SP83. 14-daagse Beste van Zuid en Noord Tanzania

2p 3p 4p 5p 6p
€ 4699
€ 4599
4399
€ 4199
€ 3999

 

Opties:

– Extra nacht Reef & Beach resort *** € 55,- p.p. op basis van volpension
– Extra nacht Paradise Beach resort **** € 70,- p.p. op basis van volpension

Kinderkorting: kinderen 2 t/m 14 jaar 25% (op kamer van ouders)

Aantal deelnemers per reisdatum: minimum 2 personen en maximum 6 personen

Aankomstdata: dagelijks vanaf 1 september 2016 t/m 31 januari 2018

In de reissom inbegrepen:

   • alle transfers vliegveld – resorts
   • binnenlandse vlucht Zanzibar – Selous
   • binnenlandse vlucht Selous – Arusha via Dar es Salaam
   • 2 x overnachting op Zanzibar in Reef & beach Resort in 2-4 persoonskamers met airco douche en toilet, op basis van ‘Volpension’
   • 2 x overnachting in Selous Africa safari Camp in Afrikaanse ‘banda’ met douche en toilet, op basis van ‘Volpension’
   • 4 x overnachting aan rand Lake Manyara in Africa Safari Glamping Camp met zwembad in ingerichte safari tent, op basis van ‘Volpension’
   • 2 x overnachting in luxe Tented Safari Camp in Serengeti, op basis van ‘Volpension’
   • 3 x overnachting op Zanzibar in Paradise beach Resort  in 2-4 persoonskamers met airco douche en toilet, op basis van ‘Volpension’
   • parkfees Selous, Serengeti, Ngorongoro Crater en Tarangire Nationaal Park
   • game drive in speciale safari jeeps, inclusief bushlunch op idyllische plek
   • bezoek lokaal dorp Mto wa Mbu

Optie:

Diverse extra game drives mogelijk naar Lake Eyasi, Lake Manyara, mountainbike excursie, etc…

Niet in de reissom inbegrepen:

   • retourvlucht Zanzibar
   • visumkosten $ 50 p.p. te betalen op het vliegveld in Tanzania
   • alle (bar)drankjes
   • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
   • Toeristenbelasting Zanzibar $ 1 p.p.p.n. (ter plaatse betalen)
safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar