Tijdens deze 13-daagse Saadani-Mikumi-Selous-Zanzibar safari rondreis maakt u kennis met drie totaal verschillende en indrukwekkende mooie wild- en natuurreservaten, met de Selous Game Reserve als grootste wildpark van Tanzania en heel Afrika. Vanuit de Selous vliegen we binnen een uur naar Zanzibar, waar u 4 dagen gaat (na)genieten in een exotisch beachresort op witte zandstranden, heerlijk zwembad en een kraakheldere groen-blauw gekleurde zee. 

13-daagse Saadani-Mikumi-Selous-Zanzibar v.a. € 1995,- p.p.

Zanzibar - Reef & Beach resort

Africa Safari Camps

Bagamoyo – Saadani National Park

Vanuit Dar es Salaam rijden we in een paar uur naar Bagamoyo, voormalig missiepost van Livingstone met een rijke geschiedenis. Hier maken we ’s middags een excursie door het oude centrum, de kunstmarkt en het museum. De rest van de tijd kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad van Firefly lodge, of aan de Indische oceaan. De volgende dag vertrekken we vroeg naar het Saadani National Park voor een game drive, de eerste kennismaking met de wilde dieren. Dwars door Saadani stroomt de Wami rivier, waarop we een avontuurlijke bootsafari kunnen maken.

 

Mikumi Nationaal Park

Vanuit Bagamoyo rijden we in een halve dag naar de ‘gate’ van Mikumi, waar we ‘s middags tijdens een eerste game drive al snel het eerste groot wild zullen zien. In Mikumi verblijven we 2 nachten net buiten het Mikumi Park in het Tanswiss hotel met een groot nieuw zwembad. In Mikumi kun je op de neushoorn na, de Big 5 tegenkomen. Vervolgens rijden we door een prachtige omgeving en door lokale dorpjes in onze 4-wheeldrive jeep naar het aangrenzende Selous Game Reserve. Tijdens de transfer van Mikumi naar de Selous maken we al een eerste game drive, voordat we in het Africa safari Camp arriveren.

 

Selous Game Reserve

Het Africa Safari Camp ligt in een paradijselijke omgeving, midden in de bush van de Selous Game Reserve, het grootste wild- en natuurreservaat in Tanzania. Hier stroomt de machtige Rufiji rivier, waar u tijdens een schitterende bootsafari nijlpaarden, krokodillen en exotische vogels zult spotten in een spectaculair mooi landschap.

Tijdens een avontuurlijke game drive door de uitgestrekte Selous in een ‘open’ safari-jeep, zult u verteld staan van de grote aantallen wilde dieren zoals olifanten, giraffen, zebra’s, diverse gazellen, kudu’s, wrattenzwijnen en heel veel diverse exotische vogels, maar natuurlijk ook leeuwen, hyena’s en als u geluk heeft ook luipaarden, de zwarte neushoorn en groepen wilde honden, die hier regelmatig worden waargenomen.

Zanzibar

Op het exotische ‘kruideneiland’ eiland Zanzibar, tegenover de oostkust van Tanzania verblijft u in Reef & Beach Resort*** of het nog luxere Paradise Beach Resort****. Deze twee beach resorts liggen aan de mooie en rustige oostkust van Zanzibar, de stranden zijn hagelwit en de zee is helder blauw. Hier kunt u na een avontuurlijke safari rondreis Tanzania, heerlijk (na)genieten aan het zwembad of op het strand en van de best mogelijke service wat deze Zanzibar Beach Resorts u te bieden hebben.

Behalve heerlijk ontspannen, zwemmen en zonnen, kunt u ook deelnemen aan diverse excursies en activiteiten, zoals zwemmen en snorkelen met dolfijnen, naar Stone Town en Prison Island met de reuzenschildpadden, Joozani Forest, een regenwoud midden op Zanzibar met de bijzondere ‘red colubus’ apen, mee op zeiltocht naar onbewoonde eilandjes met maagdelijke stranden, duiken, kitesurfen en mee met de populaire Spice tour, want tenslotte is Zanzibar het kruideneiland in de Tanzaniaanse archipel.

SAADANI-MIKUMI-SELOUS-ZANZIBAR:
 • Dag 1: Aankomst Dar es Salaam – Bagamoyo
 • Dag 2: Saadani – game drive (optioneel bootsafari)
 • Dag 3: Saadani –  Mikumi –  Tanswiss hotel
 • Dag 4: Mikumi – game drives – Tanswiss hotel
 • Dag 5: Mikumi – Selous – Africa Safari Camp
 • Dag 6: Selous game reserve – village tour & bootsafari
 • Dag 7: Selous game reserve – game drives
 • Dag 8: Selous game reserve – game drive Hot-Spring
 • Dag 9: Selous – bushwalk – Zanzibar (vlucht)
 • Dag 10-12: Zanzibar – Reef & Beach Resort***
 • Dag 13: Transfer Zanzibar – Dar es Salaam per snelle ferryboot (1,5 uur)

klik op kaartje voor vergroting

Saadani-Mikumi-Selous-Zanzibar
Zuidelijke-Parken-Tanzania

Africa Safari Camps

Tijdens deze 13-daagse Saadani-Mikumi-Selous-Zanzibar Safari rondreis & exotische strandvakantie, gaat u kennis maken met drie bijzonder mooie natuur- en wildreservaten, vol wilde dieren in een ongerepte wildernis en vervolgens 4 dagen heerlijk relaxen en genieten op witte zandstranden en kraakheldere zee van tropisch Zanzibar, in ons fraai gelegen Reef & Beach resort!

DAG 1: Aankomst Dar es Salaam – Bagamoyo

Op de luchthaven van Dar es Salaam wordt u opgewacht door een chauffeur van Africa Safari Camp. Afhankelijk van uw aankomsttijd ‘s gaat u met een safari jeep direct door naar Bagamoyo, waar we verblijven in het leuke Firefly guesthouse in het oude gedeelte van Bagamoyo, op een paar honderd meter van de Indische Oceaan. ’s Middags maken we een wandelexcursie door het oude dorp, de kunstmarkt en (optioneel) het museum.

 • saadani-mikumi-selous-zanzibar

* Indien u laat in de middag aankomt op het vliegveld van Dar es Salaam, dan heeft u eerst een overnachting in het Airport guesthouse vlakbij de luchthaven van Dar es Salaam. Deze extra nacht kunt u dan inruilen voor een dag op Zanzibar, of u blijft 1 nacht extra.

 • Dar-es-salaam-guesthouse-tuin
  Guesthouse Airport Dar es Salaam

DAG 2: Saadani Nationaal Park – Game Drives

Na het ontbijt rijden we naar het Saadani Nationaal Park, het enige wildpark in Tanzania dat grenst aan de Indische Oceaan. Hier kun je apen of olifanten op het strand zien lopen. We maken een eerste gamedrive en ‘s middags kunnen we optioneel een bootsafari over de Wami rivier maken, vol nijlpaarden, krokodillen en exotische vogels. Kosten € 65,- volwassene en € 45,- kinderen. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Bagamoyo, nog even een duik in het zwembad, de zee, diner, nagenieten en heerlijk wegdromen in een goed bed.

DAG 3: Bagamoyo – Mikumi Nationaal Park

Na het ontbijt, laden we onze bagage en lunchboxen in de jeep en rijden we in circa 5 uur naar het Mikumi National Park, waar we ‘s middags een eerste game drive maken. We verblijven in het comfortabele Tanswiss hotel, in keurig ingerichte kamers met airco en een vernieuwd zwembad op basis van volpension.

DAG 4: Mikumi Nationaal Park – Game drives

Direct na het ontbijt gaan we op game drive, want ‘s morgens vroeg als het nog niet zo warm is zijn de (roof)dieren het meest actief. We gebruiken onze lunch op een mooie plek in het park en gaan verder met onze gamedrive, waarbij we het grootste gedeelte van dit bijzonder mooie wildpark zullen zien. Bij de hippopool kunnen we even de benen strekken en van dichtbij nijlpaarden en krokodillen bewonderen. Diner en overnachting in Tanswiss hotel.

 • Saadani-Zebra's

DAG 5: Mikumi – Selous Game Reserve

Na het ontbijt laden we de bagage weer in de jeep of op het dak en rijden we via een prachtige route naar het Africa Safari Camp midden in de Selous, vlakbij de rivier. Het Africa safari Camp is onze uitvalsbasis voor de komende 3 dagen, waarbij we op per safari jeep, boot en te voet de ongerepte Selous gaan ontdekken en veel wilde dieren gaan zien op het land en in het water. U verblijft hier in een comfortabele Afrikaanse bungalow of banda in prima bedden met klamboes en een badkamer met douche en toilet. Er is een zwembad, restaurant, bar en een gezellige kampvuur plaats. ‘s Avonds wordt u verwend met een heerlijk 3-gangendiner of buffet en genieten we na bij het kampvuur of aan de bar.

DAG 6: Selous Game Reserve – wandeling lokaal dorp en bootsafari Rufiji rivier

’s Morgens doen we het rustig aan, zwemmen en zonnen bij het zwembad, of een rondleiding over het camp. Na de lunch maken we een wandeling door een lokaal dorp met aansluitend een bootsafari over de Rufiji rivier, de een na grootste rivier van Afrika. Hier zullen we veel nijlpaarden, krokodillen en vogels zien en misschien wel olifanten die komen drinken in de rivier. Hierna heeft u nog voldoende tijd voor een duik in het zwembad van het Africa Safari Camp, diner en nagenieten bij het kampvuur of aan de bar.

 • Vlieg en jeepsafari
  Aankomst op de airstrip van de Selous

DAG 7: Selous – Game drive

Vroeg uit de veren voor een ontbijt en dan is het tijd voor de eerste gamedrive door de Selous Game Reserve, op zoek naar de wilde dieren. Op een unieke plek midden in de Selous hebben we een goed verzorgde bushlunch. Aan het einde van de middag komen we weer terug in het Africa Safari Camp, misschien nog een duik in het zwembad en dan aan tafel voor een goed verzorgd menubuffet, nagenieten bij het kampvuur, of bij de bar en heerlijk slapen in een prima bed.

 • Vlieg en jeepsafari

DAG 8: Selous – Game drive naar Hot-Spring

Weer vroeg op, ontbijt en dan op gamedrive door de Selous Game Reserve, naar de Hot-Spring, een warmwaterpoel in een gebergte in de Selous. Hier houden we een pauze om te kunnen zwemmen en genietn van deze natuurlijke bron en een goed verzorgde bushlunch. Aan het einde van de middag komen we weer terug in het Africa Safari Camp, misschien nog een duik in het zwembad en dan aan tafel voor een goed verzorgd menubuffet, nagenieten bij het kampvuur, of bij de bar en heerlijk slapen in een prima bed.

 • Vlieg en jeepsafari

Dag 9: Selous Game Reserve – Zanzibar – Reef & Beach Resort***

Na het ontbijt maken we met een bushman, een ranger en een gids een leuke en leerzame bushwalk in de omgeving net buiten het Africa Safari Camp. Daarna zit de safari rondreis er bijna op, want we vliegen met een klein vliegtuigje¹ door naar Zanzibar, voor een zonnige en exotische vakantie op tropisch Zanzibar in een comfortabel en fraai gelegen beach resort, op basis van ‘all inclusive’.

¹ Let op: tussen 16/3 en 16/6 kan er door beperkte vluchtmogelijkheden uitgeweken worden naar transfers per auto, naar Dar es Salaam en per ferryovertocht naar Zanzibar.

 • mikumi-selous-zanzibar

Dag 10 t/m dag 12: Zanzibar – Reef & Beach Resort *** – All inclusive

Nog 3 volle dagen relaxen in het Reef & Beach resort, zwemmen in het zwembad of in de Indische oceaan, snorkelen, romantische strandwandeling, deelname aan een van de optionele excursies, zoals zwemmen met dolfijnen, zeiltocht in een originele ‘dhow’, wandelen door de steegjes vol winkels en restaurantjes van het historische Stone Town, Prison Island met de reuzenschildpadden, Joozani Forest met de red Colobus apen, Spice Tour, etc… Verblijf in een comfortabele kamer met douche en toilet, op basis van ‘all inclusive’.


Dag 13: Transferdag

Afhankelijk van uw vluchttijd, kunt u overdag nog relaxen, vervolgens transfer naar de haven van Stone Town voor de ferry overtocht naar Dar es Salaam. Vanaf de haven in Dar es Salaam neemt u een taxi (eigen kosten) direct naar de luchthaven, of als u een late avond of nachtvlucht heeft kunt u eerst nog naar een leuke plek (bijvoorbeeld ‘Slibway’ met leuke restaurantjes en winkeltjes, voordat u door gaat naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland of België.

Tip! Wilt u langer blijven op Zanzibar, dan kunt u eenvoudig extra nachten boeken in een van onze strandresorts.

GUESTHOUSE FIREFLY *** – BAGAMOYO

Guesthouse Firefly ligt in het oude gedeelte van Bagamoyo, ongeveer 60 km ten Noorden van Dar es Salaam. Het is gevestigd in een gerenoveerd hiStorisch pand met veel authentieke onderdelen. Vanuit guesthouse Firefly loop je zo het oude historische centrum in met een leuke kunstmarkt en een vismarkt. Het is een leuke start van de rondreis om hier 2 nachten te verblijven en een stukje Tanzaniaanse cultuur in het hedendaagse Tanzania mee te maken.

 • saadani-mikumi-selous-zanzibar

Faciliteiten:

Guesthouse Firefly heeft een klein zwembad in de tuin met ligstoelen. Er is een gezellig restaurant waar verse maaltijden worden geserveerd. Ook is er een leuk ingerichte bar en zijn er diverse relaxhoekjes ingericht. Op het strand is een speciaal gedeelte voor de gasten van Firefly. Vanuit Firefly worden diverse excursies georganiseerd zoals snorkelen en fietsen.

Kamers:

De 2- en 3 persoonskamers zijn eenvoudig, maar netjes ingericht met bedden met klamboes en er is een ventilator in iedere kamer. Sommige kamers hebben uitzicht op zee en andere weer op de weelderig begroeide tuin.

TANSWISS HOTEL  – MIKUMI –

Tijdens ons bezoek aan het bijzonder mooie en wildrijke Mikumi Nationaal Park, verblijven we in het comfortabele Tanswiss hotel in keurig ingerichte kamers met airco een mooi vernieuwd groot zwembad, bar en restaurant, net buiten het Mikumu park.

 • mikumi-selous-zanzibar

AFRICA SAFARI CAMP **** – SELOUS

Het Africa Safari Camp ligt midden in het Selous reservaat, vlakbij de Rufiji rivier en de airstrip, waardoor u makkelijk vanaf Zanzibar of Dar es Salaam binnen kunt vliegen en zodoende meer van de wilde dieren kunt genieten en minder tijd aan reizen te besteden. Het Africa Safari Camp wordt geleid door een Nederlands management met lokale medewerkers. Logeren in het Africa Safari Camp is een onvergetelijke ervaring, vol avontuur en opwinding van de dag en ontspanning, sfeer en romantiek van de nacht.

 • Africa Safari Camp Selous
  Africa Safari Camp - zwembad

Afrikaanse bungalows en banda’s:

Het Africa Safari Camp is erg ruim opgezet in een prachtige omgeving. Verdeeld over het terrein staan diverse Afrikaans ingerichte bungalows en traditionele banda’s, ingericht met prima bedden en klamboe, plafond ventilator en een badkamer met douche en toilet. Ook is er elektriciteit aanwezig.

Faciliteiten:

 • zwembad met ligstoelen en handdoeken
 • Afrikaans ingericht restaurant, waar de heerlijkste gerechten worden geserveerd
 • een speciale drinkkuil dat olifanten, apen, luipaarden en ander wild trekt om te drinken en te rusten. Het restaurant heeft hierop uitzicht en levert regelmatig fantastische beelden op
 • lounge gedeelte
 • een gezellige bar
 • een kampvuur plaats
 • een souvenirwinkel
 • gratis WiFi in centrale ruimtes

Verzorging:

Wij bieden volpension en alle maaltijden worden vers, met lokale ingrediënten, bereid door onze koks. Op de safari’s bieden we verse lunchpakketten, zodat u kunt genieten van een lunch op een mooie plek midden in de wildernis van de Selous.

REEF & BEACH RESORT *** – ZANZIBAR

Reef & Beach Resort ligt in het zuidoosten van Zanzibar, pal aan het witte zandstrand en de kristalheldere blauw-groene Indische oceaan met een koraal rif op circa 500 meter uit de kust, waar je prachtig kunt snorkelen.Het hotel wordt gerund door een Nederlands management, die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

 • Zanzibar - Reef & Beach Resort
  Zanzibar - Reef & Beach Resort

Faciliteiten:

Er is een mooi zwembad met ligstoelen, een zandstrand, massage ruimte (tegen betaling), een restaurant (buffet en a-la carte) en 3 bars (zwembad, steiger en restaurant). Er is een mooie steiger aan de Indische Oceaan gebouwd met een bar en een lounge.

Kamers:

U verblijft in 2-persoonskamers, ingericht met een 2-persoonsbed, ventilator, airco en aparte badkamer met douche en toilet. Alle kamers hebben een terras of een balkon met zitje en uitzicht op het zwembad en de Indische Oceaan.

PARADISE BEACH RESORT **** – ZANZIBAR

Het fraaie ingerichte 4* Paradise Beach Resort ligt in het oosten van Zanzibar, pal aan het witte zandstrand en de kristalheldere blauw-groene Indische oceaan. Het Resort wordt gerund door een Nederlands management, die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

 • Zanzibar - Beach Paradise Resort - zwembad

De luchthaven ligt op 35 km van de luchthaven van Zanzibar en Stone Town. Paradise Beach Resort is ideaal voor mensen die van een idyllische accommodatie houden, van hun rust willen genieten, het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Faciliteiten:

Paradise Beach Resort heeft 75 ruime kamers en bungalows, 2 zwembaden en een kinderbad, diverse bars, restaurants, ontspanningsruimte, spa, winkels en een fitnessruimte.

Kamers:

Alle kamers (van 2 t/m 6 personen) beschikken over een zitgedeelte, kingsized bed (of twee afzonderlijke bedden), airconditioning, douche en/of bad en privé terras. Alle kamers hebben uitzicht op zee en weelderig begroeide tuinen. Er zijn kluisjes op de kamers aanwezig om waardevolle spullen in te bewaren. In alle openbare ruimtes is gratis WiFi.

2p 3p 4p 5p 6p 7p
€ 2295
€ 2095
€ 2095 € 2095 € 2095 € 1995

Kinderkortingen:

 • kinderen tussen 2 en 12 jaar 40% (op kamer van ouders)
 • kinderen van 12 tot 16 jaar 20% (op kamer van ouders)
 • kinderen van 12 tot 16 jaar 10% (op eigen kamer)

Aantal deelnemers per reisdatum: minimum 2 personen en maximum 7 personen (per privé safari jeep)

Aankomstdata: dagelijks

 

In de reissom inbegrepen:

   • alle transfers
   • binnenlandse vluchten Selous – Zanzibar
   • 2 x overnachting in guesthouse Firefly in Bagamoyo, in 2-3 persoonskamers, op basis van volpension
   • 2 x overnachting in Tanswiss hotel, Mikumi, in 2-persoonskamers, op basis van volpension
   • 4 x overnachting in Africa Safari Camp met zwembad in Afrikaanse bungalows, of banda’s, op basis van volpension
   • 4 x overnachting in Reef & Beach resort*** op Zanzibar in kamers met douche en toilet op basis van ‘All Inclusive’*
   • parkfees Selous Game reserve
   • bootexcursie Rufiji rivier
   • bezoek lokaal dorp
   • game drives (4,5 dagen) in een goed uitgeruste safari jeep met openklapbaar panoramadak, door Saadani, Mikumi en Selous
   • bushwalk met bushmen Selous
   • binnenlandse vlucht Zanzibar – Dar Es Salaam (indien terugvlucht vanaf Dar es Salaam)

* All inclusive = 3 maaltijden per dag, snacks, frisdrankjes, vruchtensapjes, lokale bieren, huiswijn en lokale sterke drank. Overige wijnen en geïmporteerde alcoholische dranken zijn niet inclusief!

Niet in de reissom inbegrepen:

   • retourvlucht Zanzibar of Dar es Salaam
   • visumkosten $ 50 p.p. te betalen op het vliegveld in Tanzania
   • overige drankjes in Africa Safari Camp
   • optionele excursies en activiteiten op Zanzibar
   • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Opties:

   • 5 nachten verblijf in 4*** Paradise Beach resort op basis van All Inclusive € 125,- p.p. volwassene / € 60 p.kind (3 tot 16 jaar op kamer van ouders)
   • extra nacht Zanzibar in Reef & Beach resort à € 70,- p.volw.p.d. / € 35,- p.kind, op basis van All Inclusive
   • extra nacht Zanzibar in Paradise Beach resort à € 85,- p.volw.p.d. / € 35,- p.kind op basis van All Inclusive
safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar