Zanzibar Vakanties in exotische beachresorts

Zanzibar vakanties in 3 exotische Beachresorts en 1 hotel…

Geniet van welverdiende exotische Zanzibar vakanties en verblijf in stijl in één of meerdere comfortabele en luxe beachresorts aan de Oostkust van Zanzibar (Reef & Beach Resort*** , Paradise Beach Resort***/*, of Zanzibar Bay Resort ****) en combineer deze beachresorts met elkaar en met 1- of meer nachten in het chique Shaba Boutique hotel**** in een voormalig gerenoveerd handelspand in het culturele hoofdstadje Stone Town.

 Zanzibar vakanties betekent genieten op paradijselijke witte zandstranden met wuivende palmbomen, zwemmen, duiken en snorkelen in een kristalheldere groen-blauw gekleurde zee, waarin veel te zien is en deelnemen aan de mooiste excursies op dit veelzijdige bounty-eiland. Genieten onder de Afrikaanse zon op All inclusive basis!

De exotische beachresorts staan onder Nederlands management met een lokale staff en staan garant voor een perfect georganiseerde strandvakantie op tropisch Zanzibar

Africa Safari Camps

Witte stranden, wuivende palmbomen, stralende zon! 

 

Africa Safari is de partner van Paradise & Wilderness, eigenaar van drie mooie strandresorts aan de oostkust van Zanzibar; Reef & Beach Resort *** en het nog luxere Paradise Beach Resort ***/*, Zanzibar Bay resort **** en het Shaba Boutique Hotel*** in het ‘Arabische’ Stonetown. Beide strandresorts en het hotel worden geleid door een team van professionele lokale medewerkers onder leiding van een Nederlands management. Hier ervaart u het ware ‘bounty’ gevoel na een avontuurlijke Safari Tanzania!

familie safari serengeti en zanzibar

Reef & Beach Resort ligt in een mooie baai, aan de zuidoost kust van Zanzibar, op 64 km van de hoofdstad Stone Town en de luchthaven van Zanzibar. Reef & Beach Resort aan een hagelwit zandstrand, dicht bij een ​​rif en er staat altijd een verkoelende wind uit de helder blauwe Indische Oceaan. In Reef & Beach Resort geniet u van de best mogelijke service, in perfecte harmonie met de natuur.

zanzibar-paradise-beach-resort-uitzicht-vanaf-bungalow

Paradise Beach Resort bevindt zich in Uroa aan de oostkust van Zanzibar, op 35km van de historische hoofdstad Stone Town, pal een wit zandstrand, een prachtig gekleurde zee en dichtbij alle belangrijkste toeristische attracties van het eiland. Paradise Beach Resort is geheel vernieuwd, met milieuvriendelijke materialen, met behoud van de Afrikaanse stijl, maar met de Europese elegantie en comfort.

Zanzibar vakanties

Zanzibar Bay Beach Resort ligt aan de mooie en rustige oostkust van Zanzibar, pal naast het in 2015 geheel vernieuwde Paradise Beach Resort, op 35 km van de historische hoofdstad Stone Town, pal aan een wit zandstrand, een heldere zee en dichtbij alle belangrijkste bezienswaardigheden van het exotische ‘kruiden’ eiland Zanzibar. natuur.

Shaba Boutique Hotel is een karakteristiek hotel aan de rand van Stonetown, het culturele stadje van Zanzibar. Een aanrader om hier tijdens een Zanzibar vakantie minimaal 1 nacht te verblijven. In Stonetown kun je uren rondwandelen door smalle straatjes vol leuke (souvenir)winkels, restaurantjes, historische gebouwen en markten.

Africa Safari Camps

Het weer in Zanzibar

Zanzibar ligt slechts 6° ten zuiden van de evenaar en heeft daardoor een ideaal klimaat voor het grootste deel van het jaar. Aan de oostkust van Zanzibar staat bijna altijd een aangename zeebries uit de Indische Oceaan en Zanzibar heeft een gemiddelde van 7 tot 8 uur zon per dag.

Reef & Beach Resort ligt aan een mooie baai aan de zuidoostkant van Zanzibar en staat bekend als de regio met zeer weinig regen (10x minder dan het noorden) en vrijwel geen muggen, wat zeer uniek is in Zanzibar. Het nog luxere Paradise Beach Resort ligt ook aan de oostkust en zeer centraal t.o.v. alle populaire activiteiten en excursies.

De oostkust heeft een groot getijde verschil, hetgeen betekent dat de zee zich een aantal uren per dag een heel stuk terugtrekt, waardoor de bodem zichtbaar wordt en je veel schelpen en andere zeedieren kunt vinden. Vanuit Reef & Beach en Paradise Beach worden daarom leuke ‘wad’ wandelingen georganiseerd, waarbij je veel te horen en zien krijgt over de diverse zeeschatten van de Indische Oceaan.Tip: Neem waterschoenen mee! zanzibar-strandwandeling-bij-laag-getijde

Gemiddelde, °C JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AGO SEP OKT NOV DEC
28 28 28 27 25 25 24 25 25 26 27 27
Gemiddeld Hoog, °C JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AGO SEP OKT NOV DEC
32 32 32 30 28 28 27 28 28 30 31 31
Gemiddeld Laag, °C JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AGO SEP OKT NOV DEC
24 24 25 25 23 23 22 22 22 22 23 24
Hoogste Gemeten, °C JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AGO SEP OKT NOV DEC
36 38 38 36 32 31 31 31 35 36 37 36
Laagste Gemeten, °C JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AGO SEP OKT NOV DEC
21 22 22 22 21 20 19 19 19 20 21 21

Algemene informatie

Tijdszone
GMT + 3

Munt
Tanzaniaanse shilling

Wisselkoers
1 euro: 2.300 tanzaniaanse chilling
1 dolar: 2.000 tanzaniaanse chilling

Oficiële talen
Swahili en Engels

Elektrisch vermogen
220-240 VAC , 50 Hz

Religie
90 % van de bevolking is Moslim

Telefoon code
+255 landcode + telefoonnummer

Visa

Alle bezoekers moeten in het bezit zijn van een paspoort met een vervaldatum van minstens zes maanden, vanaf aankomst in Tanzania. De meerderheid van de landen vereisen een visum dat je kan verkrijgen bij aankomst in het land. Het toeristenvisum heeft een geldigheid van 90 dagen en kost ongeveer 50$.

Gezondheid
U bent verplicht zich te laten vaccineren tegen gele koorts. Verder wordt er aangeraden zich te vaccineren tegen tyfus, hepatitis A+B, tetanos en difterie. Er is ook een risico op malaria besmetting. Voor meer informatie raden wij u aan contact op te nemen met een tropisch instituut en/of lokale GGD in uw regio.

Drugs
Alle types drugs zijn illegaal in Zanzibar. Op het gebruik en/of verkoop van drugs staan gevangenisstraffen van 10 jaar tot levenslange opsluiting.

Voeding
Een reis naar Zanzibar nodigt uit om te genieten van salades, fruitsappen en een veelheid van zeevruchten.Verse ingrediënten en kruiden zorgen voor unieke smaken in de gerechten.

De kruiden en aromatische planten zijn het belangrijkst als het aankomt op smaak geven aan de gerechten. Tussen de populairste gerechten springt de pirlu er echt uit: een gerecht op basis van rijst gecombineerd met groenten en vlees. Een andere vleesschotel om van te genieten is de tajine van schaap.

Andere gastronomische gerechten met zeevruchten, zijn de beroemde langoustines of een kebab van gambas.

Gedragscodes

  • Aangepaste kledij vooral op religeuze plaatsen
  • Vuilnis op de voorziene plaatsen
  • Exporteer geen beschermde soorten van zowel fauna als flora, noch hun afgeleide producten
  • Vraag de mensen vooraf of je hen mag fotograferen
  • Geef geen geschenken aan de kinderen
  • Respecteer de basis gedragsnormen
  • Bij het duiken of snorkelen, respecteer de onderwaterwereld

  Help ons de magie van Zanzibar te bewaren!!!

 

Excursies & Activiteiten op exotisch Zanzibar:

Vanuit Reef & Beach Resort en Paradise Beach Resort worden diverse leuke excursies naar de mooiste plekjes van Zanzibar georganiseerd met gekwalificeerde gidsen en kunt u deelnemen aan diverse watersport activiteiten. Enkele voorbeelden zijn:

Stone Town

De oude hoofdstad van Zanzibar, Stone Town, is uitgeroepen door Unesco werelderfgoed. Stone Town is bedekt onder een deken van Arabische invloeden en hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De rondleiding gaat door een labyrint van smalle steegjes vol leuke souvenirwinkels, naar het huis der wonderen, het huis van Doctor Livingstone, de slavenmarkt, diverse lokale markten en de kathedraal … Uw bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan Stone Town. zanzibar-slaven-monument

Richtprijzen*:

$ 60 per persoon bij 4 personen
$ 50 per persoon bij 5 personen

Vertrek 9:00 uur, terug op resort: ca. 14:00 uur / vertrek 13:30 uur en terug op resort ca. 19:30 uur

Prison Island

Op maar 20 minuten varen van Stone Town bereiken we het eiland Prison, oorspronkelijk gebruikt door de Arabieren voor de slavenhandel. Onder druk van de Britten werd een gevangenis gebouwd, alhoewel deze nooit echt gebruikt geweest is.

Nu is het een idyllische plaats om te zwemmen, snorkelen en het bezichtigen van de gigantische schildpadden ingevoerd uit de Seychellen. zanzibar-prison-island-reuzenschildpadden

Richtprijzen*:

$ 60 per persoon bij 4 personen
$ 50 per persoon bij 5 personen

Vertrek 9:00 uur, terug op resort: ca. 14:00 uur / vertrek 13:30 uur en terug op resort ca. 19:30 uur

Spice tour

Zanzibar is ook bekend als het Kruideneiland, zoals nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, kardemom en vele ander kruiden geïmporteerd door de sultans van Oman. De plantages, op enkele kilometers van Stone Town, zijn een bezoek meer dan waard.

Richtprijzen*:

$ 45 per persoon bij 4 personen
$ 35 per persoon bij 5 personen

Vertrek 9:00 uur, terug op resort: ca. 13:30 uur / Vertrek 13:30 uur, terug op resort ca. 17:30 uur

Jozani Jungle Forest

In het midden van Zanzibar ligt een klein Nationaal Park, Jozani Forest, een dicht begroeid oerbos en is het leefgebied van de zeer bijzondere en vriendelijke ‘red colobus apen. Hier leven ook andere apen, civitkatten, bushbabies, kameleons, slangen, duiker Antilopes en er is een enorme diversiteit aan vogels en vlinders. Op 1 km van Jozani bevindt zich het Zanzibar Butterfly Centre, een afgesloten tropische tuin met een grote diversiteit aan vlinders. U kunt ook een bezoek brengen aan het Zala Park, een natuur reservaat voor reptielen. zanzibar-jozani-forest-red-colobus-apen

Richtprijzen*:

$ 35 per persoon bij 4 personen
$ 30 per persoon bij 5 personen

Vertrek 9:00 uur, terug op resort: ca. 14:00 uur / Vertrek 13:30 uur, terug op resort ca. 19:00 uur

Paradise Beach zeiltocht

Een van onze resorts heet niet voor niets Paradise Beach, want hier bevinden zich ook paradijselijke stranden. Met een lokale traditionele zeilboot (Dhow) varen we naar de andere kant van de baai, waar we bij een prachtig strand aanleggen. Hier bevinden zich ook mangroves en een weelderige begroeiing, we ontmoeten lokale bevolking en genieten van een heerlijke beach lunch. Zanzibar-Prison-Island-excursie

Richtprijzen*:

$ 50 per persoon bij 4 personen
$ 40 per persoon bij 5 personen

Vertrek 9:00 uur, terug op resort: ca. 16:00 uur

Ontdek de Noordkust

Nungwi ligt het hart van de noordkust van Zanzibar. Het strand is bekend als “de parel van de Oost Afrikaanse kust”. Hier heeft het water een intens azuurblauwe kleur. Hier kun je zien hoe de plaatselijke vissers hun traditionele boten (dhows) maken. Hier is ook een schildpadden en barracuda reservaat, krokodillen en een skelet van een reusachtige walvis. Ontmoet de aardige bevolking en geniet van al het moois wat de Noordkust van Zanzibar te bieden heeft.

Richtprijzen*:

$ 50 per persoon bij 4 personen
$ 40 per persoon bij 5 personen

Zwemmen met dolfijnen

Aan de zuidkust van Zanzibar ligt Kizimkazi, een leuk vissersdorpje waar de oudste moskee uit de XII eeuw staat, en beschouwd wordt als één van de oudste islamitische gebouwen aan de oostkust van Afrika. Hier kun je zwemmen met wilde dolfijnen, die zich hier vaak laten zien. zanzibar-snorkelen-tussen-dolfijnen

Richtprijzen*:

$ 60 per persoon bij 4 personen
$ 50 per persoon bij 5 personen

Vertrektijd: 6:00 uur terug op resort ca. 12:00 uur

Safari Blue Lagoon

De Menai Bay Conservation Area, ten zuiden van Zanzibar, is een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De Blue Lagoon boottocht met een traditionele dhow start vanuit het dorp Fumba aan de zuidwestkust, onder Stone Town.

Met een traditionele motor/zeilboot varen we naar een mooie zandbank waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Na het proeven van vers fruit varen we naar Menai Bay waar we genieten van een verse zeevruchten lunch en vervolgens varen we naar prachtige lagunes, mangroves en witte zandstranden. Zanzibar-safari-blue-tour

Richtprijzen*:

$ 90 per persoon bij 4 personen
$ 70 per persoon bij 5 personen

Inclusief lunch

Vertrek 8:00 uur, terugkomst resort ca. 18:00 uur

Mnemba snorkel trip

Ontdek de onderwaterwereld bij dit prachtige eilandje aan de noordoostkust en laat je betoveren door de prachtige koraalriffen, maar ook door de vele exotische vissen zoals de clownvis, papegaaivis, napoleonvissen, schildpadden, dolfijnen … en met een beetje geluk kun je zelfs een walvishaai tegenkomen. Mnemba behoort bij de beste 10 snorkelplekken ter wereld! snorkeltrip-mnemba-eiland

Richtprijzen*:

$ 55 per persoon bij 4 personen
$ 45 per persoon bij 5 personen

Vertrek 8:00 uur en terug op resort om ca. 13:30 uur

Dhow Sunset Cruise

Scheep je in op een traditionele Dhow, ontspan je en laat je wegvoeren voor een schitterende tocht langs de kust. Je geniet van de oranje gloed van de magische Afrikaanse zonsondergang. Frisdrank, water en kleine snacks worden geserveerd, terwijl je het prachtige decor aan je voorbij laat trekken. zanzibar-sunset-cruise

Richtprijzen*:

1 persoon: $ 75 – 2 personen: $ 50 per persoon – 3 personen: $ 35 per persoon,
4 personen: $ 30 per persoon – 5+ personen en meer: $ 25 per persoon.

Inclusief: dhow trip, snacks, drankjes, gids.

Tijdsduur: 16:30 uur – 18:30 uur (ongeveer)

Duiken

Ontdek hoe het voelt om ondergedompeld te worden in de wateren van de Indische oceaan, en geniet van de prachtige onderwaterwereld. Zanzibar behoort tot de beste duikplaatsen ter wereld. Vanuit Paradise Beach Resort werken we met de beste PADI professionele duikers en kan je beginnen met een try-dive en eindigen met je eigen PADI-diploma. zanzibar-duiken

Er zijn oneindig veel duikplaatsen, waarvan de mooiste gelegen zijn rond het eiland Mnemba. Laat je betoveren door de prachtige koraalriffen, maar ook door de vele exotische vissen zoals de clownvis, papegaaivis, napoleonvissen, schildpadden, dolfijnen … en met een beetje geluk kun je zelfs een walvishaai tegenkomen.

Ben je reeds een gediplomeerd duiker, laat je dan meenemen en geniet van de spectaculaire wateren van de Indische oceaan. Deze wateren bieden een zeer goede zichtbaarheid van 20 tot 60 meter en met een gemiddelde temperatuur rond 27º C is een fantastische duik verzekerd.

De meest populaire excursie combinaties:

Omdat bepaalde excursies dicht bij elkaar liggen, is het heel interessant om enkele excursies met elkaar te combineren, zoals:

1). Spice tour – Stone Town – Prison Island

Richtprijzen*: $ 90 p.p. bij 4 personen, $ 75 p.p., vanaf 5 personen (lunch niet inbegrepen)

Vertrek: 9:00 uur terugkomst resort ca. 19:00 uur

 2). Spice tour & Stone Town tour

Richtprijzen*: $ 58 p.p. bij 4 personen, $ 45 p.p., vanaf 5 personen (lunch niet inbegrepen)

Vertrek: 14:00 uur terugkomst resort ca. 19:00 uur

 3). Zwemmen met dolfijnen & Jozani Forest tour

Richtprijzen*: $ 65 p.p. bij 4 personen, $ 55 p.p., vanaf 5 personen (lunch niet inbegrepen)

Vertrek: 06:00 uur terugkomst resort ca. 14:00 uur

* Alle prijzen zijn een indicatie en zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, alle excursies kunt u ter plaatse in een van onze strandresorts op Zanzibar boeken!

safari zanzibar safari tanzania

Tanzania - Zanzibar